Konečně! Barcelona vyhrála venku nad Getafe a zlomila nelichotivou sérii

Konečně! Barcelona vyhrála venku nad Getafe a zlomila nelichotivou sérii

Katalánská Barcelona včera zajížděla na půdu madridského předměstí zvaného Getafe vyzvat místní celek, nad kterým díky brankám Luise Suáreze a Júniora Fipra zvítězila 2:0. Závěr utkání pak dohrávala v deseti kvůli vyloučení Clémenta Lengleta.

Barceloně se v sobotním utkání 7. kola LaLigy Santander proti Getafe podařilo získat plný počet bodů na venkovním hřišti a to poprvé v tomto ročníku. Že by ale nějak zářila v Coliseu Alfonsa Péreze se říct nedá. Zdejší souboj začal souboji uprostřed pole.

Vidět byly hlavně fauly Júniora Firpa a Damiana Suáreze a udělení žluté karty by se nedivil asi nikdo. Rozhodčí je ale ušetřil a nechal je odejít bez karetního napomenutí. První dobrou šanci na gól měl domácí Ángel Rodríguez. Ten vystřelil po centru Jasona zprava v 10. minutě nad břevno.

O minutu později na opačné straně vedl nebezpečnou akci z pravého křídla Carles Pérez, jenž donutil Davida Soriu k zákroku. Krátce po čtvrthodině hry se mohla Barca ujmout vedení. Luis Suárez dostal perfektní balón za obranu, ale situaci jako už několikrát v této sezoně zpackal.

Postupem času se zápas čím dál tím více otevíral. Za zmínku stojí Ángelův pokus z 21. minuty, kdy v situaci jeden na jednoho nakonec nepřekonal Marca-Andrého ter Stegena. Hned o minutu později Frenkie de Jong chytře nahrál Suárezovi, jenž těsně minul prostor tří tyčí zpoza vápna.

Znepokojující bylo, že s ubývajícím počtem minut byla Barcelona čím dál tím horší vzadu a následkem toho byly nebezpečné akce Jaimeho Maty, Jasona a Maura Arambarriho. Tlak hráčů Getafe donutil svěřence Ernesta Valverdeho zatáhnout se na vlastní polovinu.

To přineslo značné snížení tempa duelu. A když už to vypadalo, že oba celky půjdou do kabin za bezbrankového stavu, ve 41. minutě vyběhl z brankoviště až za šestnáctku a překazil útok soupeřů. Následně nahrál rovnou na Suáreze, ten lobem překonal Soriu a rázem to bylo 1:0.

Po změně stran přišla jako první žlutá karta Clémenta Lengleta. To ještě barcelonští příznivci nepředpokládali, že Francouz tento zápas nedohraje. O pár minut později udeřili hosté znova. Pérez si rychle naběhl doprostřed hřiště, vystřelil na brankáře a tomu vypadl míč z držení.

Dobře postavený byl již jmenovaný Júnior Firpo, pro kterého bylo snadné dorazit míč za záda Sorii. Pro španělského beka to byla určitě motivující situace po zpackaném zápasu v Granadě a každým startem se zdá, že hraje lépe a lépe. Následující půlhodina se nesla ve znamení snahy o snížení.

Getafe se však tohle nedařilo a nedokázalo si vytvářet gólové příležitosti. Naopak FCB, které bylo povzbuzeno dvojbrankovým vedením, se snažilo držet míč, uklidnilo se a čas od času ohrozili svatyni domácích. Své pokusy měli Suárez, Pérez a Antoine Griezmann.

Pro diváka už to byla ale slabší podívaná. Zvýšil se počet faulů a akce byly méně komplexní. Sudí Jesús Gil Manzano rozehrál karetní mariáš, jenž vyvrcholil v 82. minutě druhou žlutou pro Lengleta za hloupý zákrok daleko od vápna ter Stegena. Domácím to ale nebylo k ničemu platné.

Vyjmeme-li dvě průměrné příležitosti od Ángela a Jorgeho Moliny, neudálo se nic navíc a tak Barcelona veze domů první tři body z venku v tomto ligovém ročníku. Svým výkonem ale nenadchla. Aktuálně jí náleží 4. příčka, avšak 5. Real Sociedad hraje svůj zápas až dnes.

Blaugranas zvítězili venku poprvé od 23. dubna, kdy porazili stejným výsledkem Deportivo Alavés. Pak následovalo 8 venkovních utkání proti Celtě, Liverpoolu, Eibaru, Valencii, Athleticu, Osasuně, Borussii Dortmund a Granadě s bilancí tří remíz a pěti porážek.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat