Kto priviedol do Barcelony Pedriho a Araúja?

Kto priviedol do Barcelony Pedriho a Araúja?

Prinášame Vám preklad názoru redaktora Alberta Masnoua z portálu 'sport.es'.

Neviem, čo sa stane s Ramónom Planesom po januárových voľbách, ale súčasné športové riaditeľstvo nám naservírovalo to, čo sa v budúcnosti od Barcelony očakáva.

On bol mužom, ktorý sa rozhodol kúpiť Pedriho za 4 milióny eur. A jednoznačne sa zhodneme, že to bola skvelá kúpa. Má takú kvalitu, že Barça sa v budúcnosti určite môže oňho oprieť, postaviť ofenzívu okolo neho, no zároveň si jeho talent môžeme užívať už teraz.

Jeho včerajší výkon proti Valladolidu bol až škandalózne dobrý. Len za pár mesiacov sa dokázal prepracovať do základnej zostavy Blaugranas a stať sa skvelým partnerom Lea Messiho. Zmena systému včera zaistila, že mohli títo dvaja spolupracovať v strede ofenzívy bez toho, aby im prekážali Griezmann s Coutinhom. Barcelonské útoky boli včera viac plynulé než obvykle. 

Je to jednoduché: zabudnime na mená, hierarchiu či cenovku - vyberajme hráčov, ktorí zaistia lepší tímový výkon.

Proti Valladolidu to bol Pedri, proti Valencii to bol Araújo. Bol to opäť Planes, kto priviedol do Katalánska Uruguajčana Ronalda Araúja z Bostonu River za necelé 2 milióny eur. Je to hráč, ktorý nám takisto môže zaistiť svetlú budúcnosť, no vypomáha nám už aj v súčasnosti.

Preto si myslím, že si Ramón Planes zaslúži aplauz.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Bingo. Na tomhle je nutno stavět budoucnost Barcy. Nikoliv hvězdy, ale vlastní odchovanci a přestupy jen takové, které zapadnou do Barca stylu.

23.12.2020, 13:53

Super. Jen když se podíváme více do hloubky, v dnešní době při všech těch faktorech, trefte se u většiny těch přestupů do černého. Posila nesnese nečekaně změnu prostředí, jazyk, kolegové v týmu, nepochopí se s trenérem a mnoho dalšího a máme provar. Ano rozhodně zlepšit scouting, chyby nastanou i tak, ale věřím že jich bude minimum. Jsem tedy rád za Pedriho a Arauja a pár dalších, kteří nám ukazují že to lze dělat kvalitně.

23.12.2020, 14:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat