Griezmann: Doufám, že to byla první z mnoha branek, které jsem v Barceloně dal

Griezmann: Doufám, že to byla první z mnoha branek, které jsem v Barceloně dal

Mezi zpovídanými po druhém přátelském utkání Barcelony s Neapolí byl také autor své premiérové branky v dresu katalánského giganta, Antoine Griezmann, jenž vyjádřil přání, aby jich dal ještě mnohem více.

Antoine Griezmann

Opravdu jsem chtěl oslavit vstřelení branky právě zde a doufám, že toto je první z mnoha, které za Barcelonu dám. Jsem zde proto, abych pomohl týmu – ať už směrem dopředu či dozadu. Chci pomáhat ještě více.

Ještě nevím, nemluvil jsem o tom s trenérem. Jak už jsem ale říkal dříve, je mi jedno, kde hraji. To nejlepší ze sebe vydám na křídle nebo uprostřed, klidně i v zataženějším postu. Nezáleží na tom. Budu se snažit zvyknout si co nejrychleji na hru a užívat si jí.

Luis Suárez

Jsem spokojený, protože náš tým se dostává do dobré formy. To je před začátkem ligové soutěže důležité a zápas s Neapolí byl hlavně proto, abychom se soustředili na duel proti Athleticu v Bilbau.

Není to snadné i když přijde řada na přátelské zápasy. Trénujeme v krátkých intervalech, do toho časové posuny. Všechno je to složité, ale myslím si, že pocity jsou pozitivní. Vyhráli jsme, vytvořili si hodně střeleckých příležitostí a to je to nejdůležitější.

Carles Aleňá

Cítil jsem se velmi dobře. Jsem rád, protože odehrát dobrý zápas před LaLigou bylo velmi důležité. Týmu se dařilo a já se cítil svobodně. S Frenkiem, Sergim a všemi ostatními se hraje snadno. Jsme v dobré formě a vítězství na San Mamés bude velmi důležité.

Chci hrát, abych se stal členem základní sestavy. Mám za sebou první sezonu adaptace a nelze popřít, že konkurence je nyní obrovská. Všechno bude záležet na mé dispozici. Jsem přesvědčený, že to pro mě i celý tým bude skvělá sezona.

Real Madrid je vždy tím samým, i když nezačal tak dobře jako Atlético. Na Real si ale vždy musíte dávat pozor a tato sezona slibuje skvělou podívanou. Po poslední sezoně máme neuspokojivý pocit a chceme našim fanouškům přinést radost. Věříme, že všechno půjde skvěle.

Antoine je borec a v naší kabině se dočkal velmi dobrého přijetí. Je to velký dříč a skromný člověk. Jsem za něj rád a branky mají pro něj druhořadou důležitost. Pracuje pro tým a my jsme potěšeni z jeho příchodu a z toho, jak se zapojil. Vytváří v šatně dobrou atmosféru.

Číslo na dresu je uzavřenou záležitostí a s vedením jsem neměl žádné problémy. Možná byla chyba zveřejnit to do médií, ale toto téma se velmi rychle vyřešilo.

Pokud Neymar přestoupí k našim odvěkým rivalům, zabolí to a o to více, když už hrát zde v Barceloně. Věříme, že přijde k nám. Je to úchvatný fotbalista, jeden z nejlepších na světě. Byl by to pro nás skvělý transfer a nejlepší možné zakončení našich činností na trhu v tomto přestupovém okně. Neymar je jediným svého druhu a díky němu bychom byli všichni lepší.

Clément Lenglet

Odehráli jsme dobrý zápas a jestli budu mít místo v základní sestavě? Uvidíme příští týden. V Barceloně je to velmi obtížné a hraje se hodně zápasů. Za rok jich odehrajeme 60. Musíte pracovat pro tým a být připravený.

Jsem rád, že si trenér váží mé dispozice. Nyní však máme nová ročník a je třeba zapracovat, abychom vyhráli trofeje. My všichni jsme hráči Barcelony.

Každý dobře zná Griezmanna. Má velkou fotbalovou kvalitu, dokáže hrát na jeden nebo dva doteky a dává hře větší plynulost. Jsem šťastný, že dal svůj první gól a doufejme, že tak bude pokračovat i nadále.

Kvůli vývoji v minulé sezoně je Dembélé trošku naštvaný a chce každému dokázat, že je schopný odehrát celý rok bez zranění. V předsezonní přípravě pracoval velmi dobře.

Neposílil pouze Real, ale také Atlético. Je hodně klubů s velice dobrým kádrem a které přivedly dobré posily. Každý rok bude boj o titul španělského mistra čím dál tím více nelítostný a my musíme dobře bojovat, abychom obhájili prvenství z minula.

Na Neymara se musíte ptát lidí, kteří dělají přestupy.

Samu už zapomněl na své zranění a každý den pracuje na tom, aby dosáhl nejvyšší úrovně. Co se Todiba týče, je to pro něj první sezona s přípravou. Je velice mladý, ale určitě obdrží dost minut na hřišti.

Když jsem loni přišel do klubu, každý mluvil o Lize mistrů. Vydáme ze sebe to nejlepší, nicméně prvně je zapotřebí být dobře připraven.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat