LaLiga se může vrátit už 8. června, Setién už začal pracovat na taktice

LaLiga se může vrátit už 8. června, Setién už začal pracovat na taktice

Po prvním týdnu trénování zaměřeném výhradně na nabrání kondice se v Barceloně začalo opět soustředit na taktický aspekt. Trenér A-týmu Quique Setién začíná zavádět některé koncepty, jelikož už jeho svěřenci mohou trénovat ve skupinách. Tato netypická mezisezonní pauza pak vyvrcholí na přelomu června, kdy se restartuje ligový ročník.

Barca se vrátila do Ciutat Esportiva 8. května a to po odmlce trvající 56 dní. Deník Mundo Deportivo píše, že nejprve se trenér zaměřil na fyzičku a cviky jako běh, sprinty či silová cvičení vedoucí k posílení svalu. Luis Suárez, Jordi Alba a Arthur Melo se mezitím vyléčili ze svých potíží a nyní už Quique Setién může začít napravovat ty herní prvky, které považuje za nesprávné. Řeč je hlavně o vedení míče. Ve dvanácti utkáních pod jeho vedením měli hráči některé pochybnosti o zvolené taktice a mnohá řešení nefungovala tak, jak měla.

Periodikum připomíná, že rodák ze Santanderu přišel v půlce leda a uprostřed nabitého rozpisu, což hráčům znemožnilo plně pochopit jeho ideje. Nyní už tomu tak není a hráči vědí, co se od nich vyžaduje a co mají dělat. Zatím to vypadá, že se LaLiga vrátí do dění 11. nebo 12. června derby Sevilly s Betisem. Druhý nejvyšší soutěž se vrátí už 8. června - jak oznámil premiér Pedro Sánchez - a to duelem mezi Rayem Vallecanem a Albacete, jenž byl přerušen kvůli rasistickým útokům na ukrajinského útočníka Romana Zozulju.

Ještě nedávno se spekulovalo, že termín uprostřed června se bude posouvat o týden a vše bude záviset na španělských orgánech, resp. na tom, kdy umožní další fázi uvolňování, v níž už budou moci týmy trénovat ve velké skupině. Pokud se tak nestane v pondělí, liga se vrátí 19. června. Kluby chtějí mít minimálně 2 týdny na normální přípravu. Na Barcelonu čeká po restartu venku Mallorka. Setién má tak pořád čas na procvičení jeho myšlenek s mužstvem, lpění na držení míče mimo brankáře a solidaritu napříč jednotlivými řadami.

Zraněný je pak vedle dlouhodobě marodícího Ousmana Dembélého pouze jeden fotbalista a to Samuel Umtiti. Francouzský stoper by neměl cvičit ještě tento týden. Jinak jsou všichni zdraví a ve čtvrtek na ně čeká den volna. V pátek proběhnou další vyšetření na přítomnost koronaviru a dokonce i po návratu do běžného tréninkového procesu setrvá spousta sanitárních protokolů, které bude popisovat ligový protokol. Do klubového zázemí se například bude jezdit jedním autem, bude se měřit teplota a až do cvičení nosit rouška.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat