LaLiga zkritizovala hráče Sevilly za porušení karantény. Tebas: Chtěli bychom se vrátit 11. června derby

LaLiga zkritizovala hráče Sevilly za porušení karantény. Tebas: Chtěli bychom se vrátit 11. června derby

Hostem pořadu „El Partidazo“ byl už v neděli prezident ligové asociace, Javier Tebas a v něm prozradil nejaktuálnější informace o návratu sezony 2019/20 ve Španělsku. Zároveň se vyjádřil i k aféře sevillských fotbalistů, kteří měli na zahradě menší oslavu a zveřejnili fotografie z ní na sociálních sítích.

Je možné, že se vrátíme 11. června zápasem na počest všech zesnulých lidí a já doufám, že toto datum se potvrdí. Byli bychom rádi, kdyby šlo o sevillské derby s výkopem v 10 hodin večer. Musíme se podívat na to, jak budou pokračovat fáze stanovené vládou a počkat, až se potvrdí slova premiéra, jenž říkal, že bude možné trénovat v plném počtu. Pomohlo by nám, kdyby se tak stalo co nejdříve. Tyto slova nás překvapila a dokazuje to, že profesionální fotbal je pro tuto zemi velice důležitý.

Tento týden chceme oznámit první čtyři kola. Pokud se ve městě hodně zvednou teploty, nebudeme tam zápas hrát a budeme to muset posunout. V průběhu týdne se bude hrát ve dvou časech a to 19:30 a 20:00. O víkendech to bude v 17:00, 19:30, 21:30 a 22:00. Rád bych ještě zdůraznil, že hráči Sevilly se za své chování omluvili a to je pozitivní. Fotbalisté jsou vzory pro společnost a musí si dávat pozor na to, co dělají. Apeluji na všechny hráče, že tento typ chování není povolený. Musíte být velice opatrní.

Ohrožujeme tak hodně prací a navíc se na takové sešlosti může sejít nakažená osoba, ale bez jakýchkoliv příznaků. A navíc se zdálo, že všichni kouřili vodní dýmku. Musíme být zodpovědnýí. Na hřišti je bezpečnost úplná, ale obávám se jiných míst a právě takových setkání. Je třeba být velice obezřetní.“ Jak už jsme vás informovali v přehledu novin, čtveřice z kádru Los Nervionenses - Lucas Ocampos, Éver Banega, Franco Vázquez a Luuk de Jong - si o víkendu udělala malý večírek.

Při tom se nezapomněla vyfotit na internet, odkud byly fotografie nakonec staženy. LaLiga ale i přesto vydala na svých oficiálních stránkách následující komuniké: „V posledních hodinách jsme zjistili, že někteří hráči nedodrželi hygienická opatření a dokázali to na sociálních médiích. Svou relaxací na konci této poslední části ukázali nepochopitelné a nepřijatelné chování, kterým ohrožuje dohrání zápasů. Jakákoliv taková akce je projevením nedostatku respektu vůči lize, klubům, hráčům a trenérům.

Na spousta schůzkách byl při stanovování současného protokolu zdůrazněn význam udržování soustředění až do posledního hvizdu sudího. Některé projevy chování, jako v případě těchto hráčů, projeví bez následků ze strany klubu a ligy nedostatečnou zodpovědnost vzhledem k důležitému úkolu, který plníme.“ Představitelé španělské největší soutěže proto chtějí již jmenované hříšníky pokárat pokutou a to několik dní před restartem soutěže. Sám šéf LaLigy to označil za „extrémně nezodpovědné“.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat