Laporta: Dokážeme zaregistrovat důležité hráče

Laporta: Dokážeme zaregistrovat důležité hráče

Prezident FC Barcelony ve svém projevu před Senátem ujišťoval, že klub po schválení ekonomického plánu může registrovat nové hráče. Mluvil také o případu "Negreira" a projektu Espai Barça.

Joan Laporta včera předstoupil před klubový Senát, aby zhodnotil uplynulou sezónu a rozebral aktuální záležitosti klubu. Prezident vyzdvihoval hodnotu zisku ligového titulu a připomněl, že to bylo „hlavním cílem.“ Zdůrazňoval význam toho, že La Liga Barceloně schválila plán životaschopnosti na další dva roky.

„Sportovní sezóna byla z obecného hlediska dobrá. Dosáhli jsme hlavního cíle, který jsem si vytyčili, tedy vyhrát La Ligu, což je zásluha našeho trenéra Xaviho Hernándeze.  Svým úsilím, nasazením a tvrdou prací k tomuto úspěchu nesmírně přispěl. Rád bych vyzdvihl práci Jordiho Cruffa, kterému v jeho nové profesionální kariéře přejeme vše nejlepší, a také práci Matea Alemanyho. V těch nejtěžších podmínkách poskytl trenérovi vysoce konkurenceschopný tým,“ vykládal Laporta a dodal, že v budoucnu chce Barcelona další úspěchy. Upozornil na to, že se již pracuje na posílení prvního týmu, aby „mohl aspirovat na všechny tituly.“

„Snížili jsme mzdové náklady, ale stále ještě musíme udělat více pro to, aby byl klub udržitelný a mohl konkurovat se zárukami sportovního úspěchu. Existují pravidla stanovená La Ligou a my i nadále musíme pokračovat ve snižování mzdových nákladů. Jsme na správné cestě. Podařilo se nám dosáhnout toho, že La Liga schválila plán životaschopnosti na další dva roky a to nebylo snadné. Znamená to, že můžeme podepisovat důležité hráče, které potřebujeme. Překonali jsme maximálně obtížnou situaci,“ vysvětloval Laporta. Dodal, že je hrdý na skvělou návštěvnost na Camp Nou v letošní sezóně a znovu pogratuloval ženám k vítězství v Lize mistryň.

Prezident se vrátil také k případu Negreira. Zdůraznil, že se snaží zdiskreditovat klub a že nikdy nebylo záměrem ovlivňovat zápasy.

„Je to obrovská kampaň, jejímž cílem je profesionálně zdiskreditovat klub. FC Barcelona nikdy nejednala se záměrem nebo cílem ovlivňovat výsledky. Všechny platby jsou transparentní a jsou doloženy fakturami. Načasování nebylo náhodné a cílem bylo destabilizovat klub v klíčové části sezóny. Barça sama je první, kdo chce přijít celé záležitosti na kloub.“

Na závěr prezident vysvětloval financování projektu Espai Barça, který označil za „nejlepší možný odkaz dalším generacím culés.“ Projekt financuje 20 investorů, kteří na přestavbu Camp Nou a jeho okolí přispěli 1,47 miliardy.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

OT: Co říkáte na nové dresy?

15.06.2023, 12:32
pyspetr absint

v pohodě

15.06.2023, 13:05
pyspetr absint

hlavně ta bloncka co fotila to selfie, tam je ten dres velmi vhodný

16.06.2023, 07:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat