Laporta: Jsme velmi znepokojeni, že by Uruguay mohla přinutit Araúja ke startu

Laporta: Jsme velmi znepokojeni, že by Uruguay mohla přinutit Araúja ke startu

Prezident Barcelony Joan Laporta hovořil s médii na prvním ročníku charitativního turnaje Fundació de Enric Masip v golfovém klubu Sant Cugat. Laporta zhodnotil aktuální situaci v klubu v době, kdy se většina hráčů účastní mistrovství světa v Kataru 2022. Laporta vyjádřil své znepokojení nad situací Araúja, který odcestoval s národním týmem do Kataru i přesto, že není stoprocentně fit.

"Víme, jak jsou hráči nadšení, když mohou reprezentovat svou zemi, zejména Urugayci. Ronald chtěl jet a Xavi se za určitých podmínek rozhodl správně. Máme dva členy našeho lékařského týmu v Kataru. Nechceme, aby byl nucen."

"Trénuje a my doufáme, že se budou k němu chovat obezřetně. Pokud existuje nějaké riziko, neměl by hrát. Této situace si jsou všichni vědomi."

Na otázku ohledně výkonu španělské reprezentace řekl:

"Fantastické. Barcelona je hrdá na to, jak naši hráči hrají. Luis Enrique příjímá veškerý tlak a odstraňuje ho z hráčů, zejména těch nejmladších. Jsou jedním z favoritů na vítězství společně s Francií a Brazílií. Mají šanci."

"Luis Enrique je velmi úspěšný, vytvořil blok hráčů, většinou z jednoho klubu, našeho, což usnadňuje hru, adaptaci a mnoho dalších věcí. I tohle je vizitka Xaviho, který dává těmto hráčům v klubu dostatek minut."

Barcelona pokračuje ve svém cíli pracovat na posílení kádru. Laporta však nechal v tomto směru dveře otevřené:

"Nyní jsme u pravidla 1:1, ale v létě se vrátíme k pravidlu 1:4. Kdybychom měli někoho podepsat, bylo by to lepší udělat v zimě. Máme však konkurenceschopný tým a jsme klub, který dodal na šampionát nejvíce hráčů. Ukazuje to dobře odvedenou práci."

"V lednu plány nemáme, pokud nenastanou nepředvídatelné okolnosti. Jsme spokojeni s tím, jak sezóna pokračuje, navzdory neúspěchu v Lize mistrů."

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat