Laporta: Koeman si Cruyffův model přizpůsobil podle sebe

Laporta: Koeman si Cruyffův model přizpůsobil podle sebe
Laporta se v posledním rozhovoru vyjádřil o snižování platů, se kterým se začalo u kapitánů a bude pokračovat dále a také k působení Koemana v roli trenéra Blaugranas. Prezident se také krátce vrátil k Messiho odchodu.
 

,,Myslím si, že jsme z toho byli oba smutní, protože to nedopadlo podle našich představ. S Messim jsem od té doby nemluvil. Sledoval jsem jeho debut za PSG a bylo divné vidět jej v jiném klubu než v Barceloně. Nelíbilo se mi vidět ho v jiném dresu."

Laporta je rád, že kapitáni jako první přistoupili na snížení platu.

,,Snížení platů je důležité, dostali jsme se ze 110 % na 80 %. Chtěl bych pogratulovat finančnímu oddělení klubu za jeho práci, protože všichni neúnavně a skvěle pracovali. Piqué, Alba a Busquets jsou naši hrdinové a musíme se dohodnout ještě se Sergi Robertem. To, co pro klub udělali, je úctyhodné. Jsou klubu i jeho členům oddaní. V jednáních budeme pokračovat i s Umtitim a dalšími hráči z áčka. Je to náročný proces. Kapitáni šli příkladem a teď budou následovat ostatní hráči."

Laporta rozhodl o setrvání Koemana v klubu.

,,Mám Koemana rád. Vyhráli jsme zápas s Getafe a to nebylo snadné. Stálo nás to více úsilí než jiné zápasy, ale podařilo se to i přesto že máme nějaké zraněné hráče. Mluvil jsem s Koemanem a má moji plnou podporu, důvěru a respekt. Cruyffův model je nezpochybnitelný a je jasné, že Koeman v sobě něco z toho má. Každý si ten styl hry ale přizpůsobí podle sebe."


Zdroje: marca.com



Diskuze

Pokud jsou ta procenta pravdivá a ne jen mazání medu kolem huby, pak klobouk dolů! Je vidět, že Laporta se snaží klub uzdravit a daří se mu to.
Roberto a Umtiti na snížení platu přistoupí. Oba chtějí v Barceloně zůstat a pokud zůstat = jít s penězma dolů, udělají to.
Z Koemana, resp. z jeho filozofie a postoje k některým hráčům mám trošku strach.. Ale sezóna ještě pořádně nezačala. Uvidíme..

09.09.2021, 02:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat