Laporta: Messiho bude možné přesvědčit, aby zůstal

Laporta: Messiho bude možné přesvědčit, aby zůstal

Kandidát na prezidenta klubu Joan Laporta věří, že je možné Messiho přesvědčit, aby v klubu zůstal. Vyjádřil se také k možné účasti Barcelony v projektu evropské Superligy.

,,Messiho bude možné přesvědčit. Myslím si, že chce zůstat." 

,,Chci si s ním promluvit, aby mu klub mohl předložit seriózní nabídku. Ten odklad voleb není pro klub vůbec dobrý a nepomáhá to ani Messiho situaci. Je zapotřebí, aby byl zvolen nový prezident a vedení, aby mohl Messi prodloužit."

Po ukončení kariéry by Messi podle Laporty mohl v klubu hrát i nadále důležitou roli. 

,,Až přestane hrát fotbal, mohl by přijmout nějakou pozici, na níž by se cítil dobře. Zatím však chce s fotbalem pokračovat. Pokud by chtěl nasbírat i nějaké zkušenosti v Americe, mohlo by jej to určitě obohatit."

Co si myslí Laporta o projektu evropské Superligy, který by mohl odstartovat v roce 2022? Ten je stále v jednání a bývalý prezident klubu Bartomeu se k účasti Barcelony přikláněl. Turnaj však čelí výrazné kritice například ze strany šéfa španělské ligy Javiera Tebase.

,,Ta soutěž by měla i své nevýhody. První tři roky by byla uzavřená a následně by do ní mohly postoupit další týmy a jiné naopak vypadnout. V plánu je 18 týmů, které by dostaly 800 milionů eur. Fotbalové ligy jednotlivých zemí by však přišly o zájem fanoušků, kterému se těší. Bude zapotřebí vše detailně objasnit a vysvětlit. Až poté bude možné se rozhodnout, zda klub bude součástí tohoto projektu či nikoliv,"  vysvětlil Laporta.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Kdyby nic jiného, tak se mi docela líbí, že Laporta nemá ohledně Messiho poraženecké řeči. Ať si říká kdo chce co chce, Messi=Barca a času na ukončení tohoto vztahu je ještě dost. Podívejte se, jak ve svém věku válcuje Ibrahimovič, v nejmladším týmu ligy útočí na titul, porovnání s Barcou příštích let se úplně nabízí. Ale je taky možné, že jsou to od Laporty jenom líbivé řeči do větru, kdo ví, politikům se nedá nikdy slepě věřit.

20.01.2021, 01:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat