Laporta: Pokud bude Piqué chtít, stane v budoucnu prezidentem

Laporta: Pokud bude Piqué chtít, stane v budoucnu prezidentem

Joan Laporta ve čtvrtek hovořil pro Cardena SER. Hovořil mimo jiné o tom, že aktuálně probíhají diskuze o náhradě za Sergia Buquetse. Dále hovořil o cílech, o situaci Messiho, Dembélého či snižování platů.

"Trenér navrhne hráče, o kterých si myslí, že by byli pro klub přínosem. Technický tým prostuduje reálnost těchto podpisů. navrhne svá jména a nakonec se klub musí rozhodnout pro nejlepší variantu," řekl o hledání náhrady za Sergia Busquetse. 

Nejčastěji se hovoří o Rúbenu Nevesovi, Xavi naopak upřednostňuje Martina Zubimendiho a Jordi Cruyff má jako favorita N'gola Kantého. Laporta se vyjádřil k Nevesovi:

"Je to skvělý hráč, ale zbytek je součástí soukromých rozhovorů. Busquets tady nebude věčně a existují interní diskuze o tom, kdo by ho měl nahradit. Frenkie de Jong může na této pozici hrát, ale jeden hráč nestačí."

Dále prezident hovořil o různých tématech:

"Vánoční přání? Od tří králů žádám tituly a góly pro Barcelonu a zdraví pro mě a mou rodinu."

Trofeje: "Chceme vyhrát co nejvíce trofejí, ale primárně LaLigu. Vedeme plynulé rozhovory s Xavim, mluvíme o všem. Soustředíme se na vítězství v lize, to je náš hlavní cíl."

Snížení platů: "Hráči se drží určitých limitů. To umožňuje klubu stabilizovat situaci. Se smlouvami od předchozího vedení nic víc neuděláme, budeme je respektovat."

Messi: "Musel jsem upřednostnit klub před nejlepším hráčem v historii. Byly to chvíle ekonomického krachu a já jsem ho nemohl v klubu udržet. Nyní je hráčem PSG a raději o něm nemluvím. Soustředím se na Barcelonu. Leo bude vždy naší součástí a přál bych si, aby zažil jiný konec, než jaký měl."

Piqué: "Pokud bude chtít, stane se v budoucnu našim prezidentem. Náš vztah je vynikající."

Poměr 1:1 pro nové podpisy: "V tuto chvíli pro poměr 1:1 potřebujeme 26 milionů eur příjmů. To je částka, kterou jsme ztratili vypadnutím z Ligy mistrů. Pokud bychom se například dostali do finále Evropské ligy, dostali bychom 21 milionů eur. Znovu jsme získali prestiž, jsou zde investoři, sponzoři a kluby, které chtějí organizovat zápasy s Barcelonou. Máme šanci, že se do června dostaneme k poměru 1:1."

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat