Laporta rozebral osm lží Bartomeua

Laporta rozebral osm lží Bartomeua

Na pondělní tiskové konferenci Laporta rozebíral také finanční situaci klubu a ostře kritizoval svého předchůdce Bartomeua. Ten před několika dny otevřeně kritizoval Laportovo působení v klubu a argumentoval několika důkazy, které měli jeho tvrzení, že není Laporta vhodným prezidentem podpořit. Laporta se rozhodl bránit a ke každému bodu se vyjádřil.

Osm lží Bartomeua

První lež

"Od bývalého prezidenta jsem obdržel dopis a chtěl jej zveřejnit, což respektuji. Po přečtení jsem zjistil, že je plný lží. Je to takový zoufalý pokus. Až do data jejich rezignace, což bylo v březnu 2021, jsou zodpovědní za následky jejich špatného vedení klubu. Od takové zodpovědnosti nikdo neuteče. Nechci, aby se takové lži neustále opakovaly a staly se pravdou. Je to systematický podvod. Každý ví, že jsme klubové finance schválili z technických důvodů, aby nemusely být veškeré činnosti klubu pozastaveny. Tímto však neschvalujeme to, co se stalo mezi lety 2019 a 2020."

Druhá lež

"Tvrdí, že jeho vedení rezignovalo kvůli tomu, že jim vyslovili nedůvěru. Ve skutečnosti však chtěli utéct, aby se vyhli tomu, že budou prvním vedením klubu, které bylo sesazeno."

Třetí lež

"Tvrdí, že po rezignaci už nemohli dělat ekonomická rozhodnutí, a proto klub kvůli covidu přišel o 375 milionů eur. Také představa o tom, že se stadion otevře v roce 2021 byla nereálná. Ty finanční výsledky, které nám prezentovali, byly od reality velmi vzdálené. Klub se dostal do ztráty 320 milionů eur. To vyústilo ve velmi špatnou ekonomickou situaci. 31. března 2021 jsme zjistili, že celkový dluh klubu má výši 1.35 miliard eur."

Čtvrtá lež

"Snížení platů v sezoně 2020/21 o 12 % je lež. Taktéž plánované snížení o 20 %. K žádnému snížení nedošlo. Těch 68 milionů eur odešlo jinam a my to teď musíme zaplatit."

Pátá lež

"Prodej Barca Corporate je pátá lež. K tomu i příjem ze Superligy a dohody s CVC. Je to jenom povídačka. Nevím, jak mohl říct, že bychom  z té dohody s LaLigou mohli něco vytěžit, když by klub prodal televizní práva na dalších 50 let. To ukazuje, jakou strategii toto vedení mělo. Vůbec se nedívalo kupředu, jen za sebou zanechalo spoušť a zadlužilo klub. Ten způsob vedení klubu byl strašný a my se budeme snažit z té špatné situace dostat. Už na tom pracujeme."

Šestá lež

"Neymar. Bartomeu tvrdí, že jsme mu odpustili dluh ve výši 16.7 milionů eur. Další lež. Rád bych také připomenul škody, které celá sága Neymar klubu způsobila. Bylo to jenom hromadění lží. Byla to ostuda, že se rozhodl soudit se s Barcelonou."

Sedmá lež

"Další lež je, že platy šly nahoru, jelikož jsme museli konkurovat klubům z Premier League. Pravda je, že vedení klubu po sportovní stránce bylo v posledních letech katastrofální. Utráceli bez rozmyšlení a obrovskou rychlostí. Platy se dostaly do ohromných výšek. Mělo se přiměřeněji investovat a dělat logičtější rozhodnutí."

Osmá lež

"Projekt Espai Barca. V prvé řadě bych chtěl říct, že v tomto ohledu vedení nejednalo zrovna transparentně. Nikde není žádná informace o tom, že vystavění či rekonstrukce stadionu obnáší takové náklady, které si klub nemůže dovolit. Také je tam mnoho chyb, byly podceněny náklady, které je potřeba vynaložit za jednotlivé položky. Mnoho položek se také klub snažil sehnat velmi levně a nebyly žádné důkazy o tom, že by byly spolehlivé. Snažíme se ten projekt celý předělat, abychom jej mohli realizovat. Chtěli bychom vytvořit harmonogram, který budeme schopni dodržet. Plán financování předložíme valnému schromáždění a po jeho schválení by se projekt mohl začít realizovat v létě příštího roku."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

A kdo rozebere Laportovy lži?

17.08.2021, 18:25

Amen

17.08.2021, 18:58

S Neymarem souhlassmiley

18.08.2021, 21:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat