Liga mistrů může vyvrcholit turnajem v Lisabonu

Liga mistrů může vyvrcholit turnajem v Lisabonu

Zatím se ještě stále neví, jak se dohraje letošní ročník Ligy mistrů UEFA, nicméně už se začíná pomalu počítat s tím, že se uskuteční finálový turnaj a to konkrétně v Lisabonu. Místo 29. srpna by se tak finále mohlo uskutečnit o týden dříve a evropská konfederace dokonce zvažuje umožnění registrace dalších hráčů v případě zranění či nákazy koronavirem.

LaLiga už má své termín návratu, Premier League a Serie A jakbysmet a například v Česku nebo Německu už se nějakou dobu po pozastavení sezony zase hraje. Ohledně evropských pohárů ale však pořád není rozhodnuto. Konečné stanovisko by mělo zaznít 17. června. Celkem se ještě má uskutečnit 17 zápasů v Champions League a až 27 v Evropské lize. Před nedávnem jsme i my informovali, že z finančních důvodů může Istanbul odstoupit od nabídky pořádat finálový duel a favoritem na jeho nahrazení je právě Lisabon.

Do úvahy se nicméně počítá i mnichovská Allianz Arena a madridská Wanda Metropolitano. Pokud dojde k rozhodnutí odehrát jednotlivé zápasy na jednom místě, týmy by tolik necestovaly a to by mělo pozitivní vliv na únavu hráčů. Jenže tato varianta se nelíbí televizním stanicím, protože ty by měly méně zápasů na vysílání. Nic ještě není jisté, ovšem spekuluje se také o posunutí termínu finále o 7 dní, na 22. srpna. A naopak poslední srpnový týden by se mohl nést ve znamení začátku nového ročníku. První výkop by proběhl ve Vídni.

Mundo Deportivo, které otisklo tuto zprávu, píše rovněž o tom, že na UEFA zvažují umožnit klubům registrací nových hráčů a to v případě náhrady za zranění nebo nakažení koronavirem. K tomuto kroku by se přistoupilo, pokud by k vyřazení ze hry došlo teď, nikoliv ze dřívějška, a dotyčný by nemohl hrát až do konce sezony. Platit by to pak rovněž mělo pro současné podoby kádru, bez posil, které by přestoupily v létě. To by znamenalo, že by Barca mohla registrovat Martina Braithwaita, případně Matheuse Pereiru či Ludovita Reise z béčka.

Naopak by se to netýkalo Francisca Trincaa či Pedriho. Real Madrid by teoreticky mohl počítat s Reinierem a Rodrigem Rodriguesem, zatímco Juventus by mohl připsat na soupisku Meriha Demirala či ex-barcelonského Alejandra Marquése. V PSG tuto podmínku splňuje Eric Maxim Choupo-Moting, v Neapoli Faouzi Ghoulam, Kevin Malcuit a Amin Younes a v Bayernu Nicolas Kühn či Jann-Fiete Arp. Za Bergamo by se mohl dodatečně nominovat Raoul Bellanova s Boscem Sutalem a za Olympique Lyon Camilo Reijers de Oliveira.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat