LIONEL MESSI: POKLONA

LIONEL MESSI: POKLONA

Jak by měl člověk v takové 85. minutě reagovat? Bouřit se? Ztratit nervy? Křičet? Přimhouřit oči? Nebo je vytřeštit? Kouzelný gól Lionela Messiho se odehrál před dvěma dny. A už je legendární. 

Reakce na hřišti už ovšem mluví za vše. Že hráči tleskají rukama nad hlavou to známe, ale spíše po nevyužitých gólových šancích. Ale po brance? A hráči obou týmů? Clement Lenglet, Sergi Roberto a Mandi z Betisu nevěděli, jak by jinak měli vyjádřit své pocity. Zmocnil se jich nějaký pocit mezi okouzlením a zděšením, nevěřícností a ohromením. Po tomto "barbarství před branou", jak jej popisuje Pau Lopez z Marcy, patří k Messiho momentu i reakce gólmana Betisu. Oči vytřeštěné, otevřená pusa a znova se zmateně podíval za sebe: "Nestojím ani metr od svojí brány," myslel si možná. "Jak to ten Messi prostě udělal?"

Respekt před Messim, respekt před Betisem

Messi to ale dělá jednoduše, "a sice už 14 let," jak poznamenal Piqué. "V historii fotbalu se mu nikdo nemůže vyrovnat." Messi totiž každého přinutí nějakým způsobem reagovat na to, co provádí na hřišti. Fanoušci Betisu tomuto umělci tleskali a poklonili se před jeho uměním u brány. Fanoušci soupeře totiž měli jednoduše to štěstí, že mohli být u gólů protivníka do brány jejich týmu. 

Respekt by přece jenom měl být vzájemný. "Jsem opravdu vděčný, něco takového se mi ještě nikdy nestalo. Tady se s námi vždycky zachází dobře, i když jsme rivalové," řekl Messi a jako je už jeho zvykem, nic víc ani neřekl. Teď už jiní: Každý ví, že jsem byl součástí FC Sevilla, řekl Rakitič, který hrál za zaryté rivaly Betisu v letech 2011-2014. "Před fanoušky Betisu mám ale velký respekt. Gratuluji jim za férové gesto."

Valverde to trefil

Záleželo to pravděpodobně na celkovém výkonu, z jakého důvodu by jinak diváci byli podníceni, skoro přinuceni, aby se zvedli. Už před poločasem Messi předvedl úžasný volný kop stočený přímo do rohu a Suárezova geniální narážka pak vedla ke druhému gólu. U třetí branky za Barcelonu Suárez předvedl sólo od středové linie a přes polovinu týmu soupeře. Tři neskutečné trefy, pak přišel Messi se svým lobem na 4:1, jehož velkolepost se s každým zpomaleným záběrem jen zvětšuje. Marca, nakloněná spíše Realu jej označila přívlastkem "nesmírně dobrý"

"Je to luxus, že ho můžeme vidět hrát každou sobotu," řekl o Messim trenér Betisu Quique Setien. 

"Naši protivníci s Messim trpí. Ale také si ho užívají. Respektují ho jako hráče, jakým je," popsal trenér Valverde Messiho dravost na hřišti. A také vyslovil něco, co si bezpochyby myslí stále více milovníků fotbalu, čím starší Messi je. Čím dál víc se totiž blíží konec kariéry v červnu 32letého Argentince: "Máme všichni štěstí, že žijeme v době, kdy Messi hraje." 


Zdroje: www.kicker.de



Diskuze

Díky za vše Leosmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

20.03.2019, 16:10

neumim si predstavit svoje emoce, az tenhle clovek jednou oznami, ze vesi kopacky na hrebik.. uz jenom pri psani teto cele moje myslenky me vlhnou skelnati oci.. fakt nevim jak to popsat

21.03.2019, 13:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat