LÍSTKY NA BARÇU A PRAVIDLA PŘIDĚLOVÁNÍ VSTUPENEK

LÍSTKY NA BARÇU A PRAVIDLA PŘIDĚLOVÁNÍ VSTUPENEK

AKTUALIZOVÁNO. Velký průvodce ke vstupenkám na zápasy FC Barcelony. Aktualizován především o nový systém přidělování lístků ze strany klubu.

Jak nejlépe koupit lístky na domácí utkání? Jak nejlépe sehnat vstupenky do sektoru hostí? Jak se dostat k lístkům na finále Copa del Rey, El Clásico nebo dokonce finále Ligy mistrů?

Na tyto otázky a na řadu dalších naleznete odpovědi v tomto článku.

 

Domácí zápasy

Utkání hraná na Camp Nou jsou logicky z pohledu členů našeho fanklubu a dalších fanoušků z České republiky ty nejnavštěvovanější. I když je řada agentur a stránek, kde lze lístky koupit, já se budu věnovat pouze dvěma způsobům: přes oficiální web fcbarcelona.cat a náš fanklub Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues.

Přes oficiální web je to vlastně jednodušší, než se mnohým zdá. Prostě a jednoduše na webu najedete na kalendář, vyberete zápas, poté vyberete sektor nebo spíše sektory, jelikož novinkou je, že sektory se stejnou cenou se berou jako jeden (a je na klubu kam vám lístky přidělí), lístky zaplatíte a je hotovo. Velkou změnou je to, že vám ihned po platbě nepřijdou lístky ve formě pdf, ale pouze potvrzení o koupi lístků. Vstupenky vám nově přijdou až 48 hodin před zápasem nebo o něco dříve, ale vždy to bude jen pár dní před výkopem. Tento způsob je především pro ty, kteří nejsou členy naší Penyi.

Naopak pro členy je výhodnější, když o lístky požádají přes nás, protože každý člen má nárok na slevu 15 %. Jak to funguje? Jednoduše. Na mail penya@fcbarcelona.cz nebo miguelifcb@seznam.cz napíšete, na jaký zápas lístky chcete, počet vstupenek a sektor, a je hotovo. Poté vyúčtuji částku (cena záleží na počtu členů a nečlenů, jelikož přes fanklub dostane slevu jen aktivní člen fanklubu) a jakmile jsou peníze na transparentním účtu fanklubu, lístky koupím, a pak 2 dny před zápasem zašlu (jelikož lístky klub posílá i fanklubům 48 hodin před výkopem). Dříve se dal vybrat i přesný sektor a vlastně i řady – pokud byla místa volná, koupil jsem je. Jenže velkou změnou je, že momentálně si můžete vybrat pouze tribunu a patro, a vlastně ani to ne. Například Gol Nord a Gol Sud bere klub jako jeden sektor a nerozlišuje, že na jednu stranu se utočí jeden poločas a na druhou druhý, že na jedné z tribun je kotel atd. Takže tribunu a sektor (spolu s řadou a místem) se dozvíte až pár dní před zápasem. Tato místa nejdou změnit ani nijak ovlivnit. Fanklub zajistí lístky i pro fanoušky, kteří nejsou členy, ale musí s nimi jet minimálně jeden člen naší Penyi.

Tady bývá dost členů a dalších žadatelů mírně nervózních – již mají letenky a ubytování několik měsíců předem, a tak se jim nechce čekat až třeba 2 dny před zápasem, až budou mít lístky. Nervózní být nemusíte – lístky budou vždy. Jen vám je zašlu až 2 dny před utkáním. Vstupenky zasílám ve formě pdf a není potřeba je tisknout.

Příjemnou novinkou je, že klub dělá maximum pro to, aby všichni seděli vedle sebe, a tak je šance, že budou všichni žadatelé sedět přímo u sebe, mnohem vyšší. Klub dokonce garantuje, že sedadla budou vedle sebe nebo nejhůř nad sebou.

Často se na účet fanklubu posílá o něco více, než by bylo nutné. To je způsobeno tím, že kurz, kterým se to při nákupu na oficiálním webu přepočítává a strhává, je dost ošemetný a samozřejmě vyšší, než ten, který najdete na internetu. K ceně vstupenky je také nutné připočítat poplatek klubu. Fanklub si za celý nákup (i když se jedná o 20 lístků) účtuje pouze 50 Kč a v případě vrácení peněz zaokrouhluje na celé padesátikoruny, nic víc.

Sleva 15 % bohužel nejde uplatnit přímo v Barceloně s penya kartou. Pro získání slevy se musí lístek koupit online přes fanklub. Ale s penya kartou se dají získat levnější lístky na všechny ostatní sporty, Camp Nou tour a zdarma na Barçu B.

Liga mistrů a El Clásico

Specifickým případem jsou zápasy Ligy mistrů, tedy především ty ve vyřazovací části. Se zápasy ve skupině nebývá problém, a i když se jedná o souboj s prestižním týmem, tak se lístky vždy seženou. To ve vyřazovací části to bývá těžší, a pokud se jedná o prestižní zápas jako například minulý rok s Chelsea nebo letos s Manchesterem United, tak je to skoro nemožné. Tudíž na tyto zápasy nemůžeme lístky zaručit na 100 %. Navíc na tato utkání neplatí sleva 15 %, tudíž vyjde nastejno, pokud si lístky koupíte sami na oficiálním webu. Pro veřejnost jdou lístky do prodeje dokonce dříve, než pro fankluby.

Nespecifičtější je El Clásico, tam je prakticky nemožné sehnat lístek ve volném prodeji na oficiálním webu, a tak jedinou (cenově rozumnou) cestou je zažádat přes fanklub. Lístky nám ovšem přidělí, a tak si sektor nemůžeme vybrat.  Pokud je více žadatelů než vstupenek, proběhne los podle pravidel pro vstupenky.

Na klasické ligové zápasy na Camp Nou sleva 15 % platí, ale na ty ve vyřazovací části v Lize mistrů a na El Clásico ne.

 

Venkovní zápasy

Utkání v sektorech hostí jsou jen a pouze pro členy fanklubu. Vstupenky pro nečleny na tyto zápasy neposkytujeme. Co se týká ligy, tam je potřeba požádat zhruba 8 až 5 týdnů před výkopem. Bohužel ve španělské lize jsou sektory hostí dost malé, a tak šance na získání lístků není příliš vysoká. I když se nám podařilo získat lístek i na Santiago Bernabeu, zaručit, že lístky na venkovní zápasy v La Lize dostaneme, nemůžeme.

To v Lize mistrů je to trošku jiné, pro nás lepší. Jelikož sektor hostí musí být podle UEFA 5 % kapacity stadionu, dostane se k nám více lístků. Samozřejmě jako vždy záleží na prestižnosti soupeře a taky zájmu ze strany socios a ostatních fanklubů. Socios mají nárok na 85 % lístků, zbylých 15 % je přiděleno oficiálním penyím. Pokud ze strany socios není zájem, jdou pak k fanklubům i další lístky. Jak to funguje s žádostí? Na venkovní zápasy v Lize mistrů většinou vyjde článek s pokyny, pokud ne – znovu stačí poslat mail na výše zmíněné adresy. Poté se zaplatí a je hotovo. Klub nás pak informuje, kolik lístků nám přidělil. Počet přidělených lístků také závisí na tom, v jaké zemi se hraje. Bývá neoficiálním pravidlem, že nejvíce lístků dostane penya z dané země, a poté ty z okolních (i proto se nám podařilo na semifinále s Bayernem v roce 2015 sehnat téměř 20 lístků). Pokud je více žadatelů, než lístků, znovu probíhá los podle pravidel. U venkovních zápasů Ligy mistrů platí, že žadatel musí být členem fanklubu před prvním oficiálním zápasem sezóny! Lístek nejde nikomu prodat ani přenechat, je vázaný na jméno a v místě konání zápasu se vyzvedává s občankou. Cena u těchto zápasů je daná domácím týmem a neplatí na ně žádná sleva.

 

Finále

Co se týká finále Copa del Rey, tam se vždy získaly všechny lístky, které byly potřeba. Pro žádost stačí poslat mail nebo zareagovat na výzvu v článku. Funguje to podobně jako na venkovní zápasy. U finále Ligy mistrů je vlastně postup stejný, jen je jasné, že bude žadatelů více, než lístků (v roce 2015 to byly 4 lístky), a tak je nutný los. I u těchto zápasů je cena daná a neplatí na ně žádná sleva.

O lístky na finále Copa del Rey, finále Ligy mistrů a El Clásico mohou žádat pouze členové, kteří jsou ve fanklubu již 3 roky. Teoreticky mohou zažádat i další členové, ale ti vstupenky získají pouze v případě, že ze strany dlouhodobějších členů nebude o lístky zájem.

 

Zájezdy fanklubu

Co se týká zájezdů fanklubu na domácí zápasy, které pořádáme ve spolupráci s CK CoolCamp, tam jsou vstupenky součástí, takže se fanoušci nemusí o nic starat. Nejčastěji jsou lístky kupovány do druhého patra na tribuně Gol Nord, ale už jsme seděli také na tribuně Lateral hned v prvních řadách nebo ve druhém patře na nápisu Més Que Un Club. Místa se při těchto zájezdech budou různě měnit, a tak si každý přijde na své.

 

Nejlepší místa

Častým dotazem bývá, jaká jsou nejlepší místa na Camp Nou. Tady platí jednoduché pravidlo – čím jsou místa dražší, tím jsou lepší. Já osobně považuji za nejlepší ty na hlavní tribuně (Tribuna) v prvním patře, kde sedíte hned za střídačkami hráčů, pak na stejně tribuně o patro výše, kdy zase máte možnost sedět vedle prezidentské lóže, a jako poslední pak často doporučuji tribunu Gol Nord, druhé patro, jelikož se tato tribuna nachází nad kotlem domácích fanoušků a tak je zde nejlepší atmosféra. Navíc zde v 99 % případů útočí Barça ve druhém poločase. Každopádně, kdo by chtěl na vstupence trošku ušetřit, nemusí se bát ani třetích pater – vlastně žádných sektorů. Už jsem vyzkoušel všechna patra na všech tribunách a nikdy jsem si na výhled na hřiště nemohl stěžovat. Každý sektor má své výhody a zápas si užijete z kteréhokoliv z nich.

Závěrem bych připomenul, že 1 lístek má vždy jistý Rada fanklubu, která se skládá z prezidenta a dvou viceprezidentů. Zbytek lístků se pak přidělí dalším žadatelům podle pravidel pro vstupenky.

 

Pravidla pro TOP zápasy:

Každý člen fanklubu může požádat o lístek na jakýkoliv zápas FC Barcelony s výjimkou TOP a TOP+ zápasů, kde jsou pravidla žádostí a přidělování lístků přísnější. Členem fanklubu se pro tyto pravidla rozumí aktivní člen v době začátku sezóny, tj. má zaplacený členský příspěvek v den konání prvního oficiálního zápasu sezóny a zároveň v době konání zápasu, o který žádá. Žádosti jsou závazné a není možné žádost o lístek po zaplacení částky zrušit.

TOP zápasy = Osmifinále, čtvrtfinále a semifinále Ligy mistrů. Evropský a Španělský superpohár.

Existují tři skupiny pro přidělování lístků:

1. skupina: Rada fanklubu – jedna vstupenka z celkového počtu přidělených vstupenek. (Rada se mezi sebou domluví, kdo na zápas pojede. Pokud by se členové Rady neshodli, proběhne los). Pokud nikdo z členů Rady nebude mít o vstupenku zájem, může jí přidělit kterémukoliv členovi fanklubu.

Zbytek přidělených vstupenek je rozdělen do dvou skupin:

2. skupina: 4/5 vstupenek – dlouhodobí a aktivní členové (ve fanklubu více než 3 roky)

3. skupina: 1/5 vstupenek pro všechny ostatní členy. Člen však musí být ve fanklubu minimálně od začátku sezóny (začátek sezóny = první oficiální zápas). Této skupině se přidělují lístky pouze v případě, že fanklub na zápas dostane 5 a více vstupenek.

Pokud ve 2. skupině nebude dostatek členů, zbylý počet lístků se přesouvá do skupiny č. 3 (nebo naopak).

Losuje se samostatně pro skupinu č. 2 a skupinu č. 3.

 

Pravidla pro TOP+ zápasy:

TOP+ zápasy = El Clásico, Finále Copa del Rey a Finále Ligy mistrů.

1. skupina: Rada fanklubu – jedna vstupenka z celkového počtu přidělených vstupenek. (Rada se mezi sebou domluví, kdo na zápas pojede. Pokud by se členové Rady neshodli, proběhne los). Pokud nikdo z členů Rady nebude mít o vstupenku zájem, může jí přidělit kterémukoliv členovi fanklubu, který je členem minimálně 3 roky.

2. skupina - dlouhodobí a aktivní členové (ve fanklubu více než 3 roky.) Do této skupiny jsou přiděleny zbývající vstupenky.

3. skupina – ostatní členové, pouze v případě, že skupina č. 2 obsahuje nižší počet žadatelů, než je počet disponibilních vstupenek.

Nejprve se losuje 2. skupina a následně 3. skupina.

 

Chceš lístky se slevou a mít možnost získat vstupenky i na ty nejprestižnější zápasy? Staň se členem fanklubu! Registrace zde.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš ‘Migueli‘ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues 




Diskuze

marek99
Senior editor

Na začiatok - nie som členom fanklubu (zatiaľ). Ale veľmi rád sa spýtam na názor hocikoho z Vás, keďže ste už určite boli na Barcelone nespočetne veľakrát. (y)
Budúci rok by som chcel ísť konečne na zápas na Camp Nou. Ako to odporúčate zariadiť - cez agentúru (napr. FutbalTour), alebo kúpiť lístky cez oficiálnu stránku Barçy a zaistiť zvlášť letenky a ubytovanie?

21.05.2019, 10:39
Migueli marek99
Systémový administrátor

Přímo s fanklubem smiley

21.05.2019, 10:45
marek99 Migueli
Senior editor

smileyChápem, ale keby náááhodou človek nie je ešte členom, čo odporúčate?

21.05.2019, 11:59
Migueli marek99
Systémový administrátor

Stát se členem smileya nebo i tak s fanklubem - můžou jet i nečlenové smiley

21.05.2019, 12:14
Migueli marek99
Systémový administrátor

Cena bude lepší/stejná v porovnání s Fotbaltour a dalšími ale s mnohem lepším servisem. V ceně je i prohlídka města atd.

Navíc je naplánovaný celý program včetně Camp Nou tour, ostatních sportů a večeře u Suáreze. To nikdo jiný nedělá smiley

21.05.2019, 12:17
marek99 Migueli
Senior editor

Ďakujemsmiley

21.05.2019, 13:13
pyspetr marek99

ale je to jen u Suaréze v restaraci, ne doma :D

21.05.2019, 14:15
marek99 pyspetr
Senior editor

smileysmileyu

21.05.2019, 14:20
JoeCV marek99

Doporučuji z vlastní zkušenosti stát se členem naší PB, věř, že každý výjezd si maximálně užiješ smiley

21.05.2019, 15:33
Creus marek99

Já byl sám prosinec i leden a naprosto super a jednoduché, prispusobis se jen sám sobě, max někomu s kým poletíš, uděláš si vlastní program podle nálady, vybereš ubytování, jaké se bude líbit tobě atd...

22.05.2019, 17:43
marek99
Senior editor

A ešte jedna otázka - keby sa chcem stať členom fanklubu na rok 2020, kedy najneskôr mám vyplniť prihlášku a poslať peniaze? (nikde som sa to nedočítal, ak to niekde je, ospravedlňujem sa)

21.05.2019, 13:27
Migueli marek99
Systémový administrátor

Aby si čerpal všechny výhody a měl možnost požádat o lístky na všechny zápasy v příští sezóně, tak nejpozději v den prvního oficiálního zápasu Barçy.

21.05.2019, 13:36
marek99 Migueli
Senior editor

Tak ono je to brané ako členstvo na kalendárny rok, alebo na sezónu (2019/2020 napr.)?

21.05.2019, 13:56
Migueli marek99
Systémový administrátor

No spíš kalendářní rok. Ale pokud se staneš členem v srpnu 2019, členství budeš mít platné až do konce roku 2020 smiley

21.05.2019, 14:08
marek99 Migueli
Senior editor

Skvelé.smiley

21.05.2019, 14:21
kingmarek92 marek99

Mel jsem listek i na venkovni zapasy LM a bylo to vynikajici.....v turine v londyne , uz jenom to jakym zpusobem si jdes vyzvednout listek je naprosto super a doda ti to dustojnost ve spojeni s barcou....vetsinou v nejakem luxusnim hotelu , kde je pronajaty salonek s ochrankou , dostanes pasek na ruku , dustojna atmosfera clena fan klubu barcy , opravdu zazitek..bylo to super. Vse ostatni jsem si zarizoval pres booking , airbnb a letenky pres net a bylo to paradni...... fan klub doporucuju kvuli litkum stoprocentne.......a cena listku byla vynikajici. Diky za to , jsem rad clenem fanklubu.

21.05.2019, 17:32

Spis mam dotaz na migueliho , jaka jsou pravidla co se tyka socios. Muzou to byti i zahranicni obcane ? A jak to probiha? Diky

21.05.2019, 17:34
Migueli kingmarek92
Systémový administrátor

Ano, můžou. Na světě je jich spousta.

V současné době je to jednoduché - stačí být 3 roky ve fanklubu a požádat přes penyu. Já podám žádost a pokud ji klub schválí (není důvod proč ne) tak pak zajít do kanceláří v Barceloně.

Vyzvednout potvrzení v sekci OAP a pak vyplnit pár papírů v sekci OAB. Nechat se vyfotit na kartu, zaplatit členství a je hotovo.

21.05.2019, 17:44
kingmarek92 Migueli

Tak to je skveli , diky za odpoved , jeste rok a jdu do toho......to nema chybu.....

22.05.2019, 23:33

Viem, že niekde sa tá informácia na stránkách asi dá nájsť, ale ak nevadí, tak takto je to ľahšie :-)

Koľko výjazdov sa počas sezóny organizuje ? konkrétne by ma zaujímala ta budúca, keďže dúfam, že mi to už vyjde a že by som sa na nejakú prihlásil.

22.05.2019, 12:32
marek99 vikinecek
Senior editor

To by ma tiež zaujímalo smiley

22.05.2019, 12:37
Migueli vikinecek
Systémový administrátor

V posledních 2 sezónách to bylo 5 zájezdů.

V další to bude podobné ale samozřejmě záleží na zájmu ze strany členů a dalších fanoušků.

22.05.2019, 12:49
vikinecek Migueli

Super, ďakujem za info.

22.05.2019, 14:44

Nevíte zhruba kolikáte bude znám rozpis následující sezóny La Ligy?

23.05.2019, 13:57
Migueli Tommassino
Systémový administrátor

¨Přibližně 3. týden v červenci.

23.05.2019, 14:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat