Lleida 0:1 Barça B

Lleida 0:1 Barça B

Jsou po vítězství na dobré cestě do play-off.  Rezervní tým Barcelony zdolal silného rivala a potvrdil třetí místo v tabulce. O jedinou branku se na hřišti Lleidy postaral stoper Mika Mármol. 

Po minulém kole, kde Barcelona B vyhrála nad Hospitaletem 6:0, udělal barcelonský kouč García Pimienta pouze dvě změny. Mezi tři tyče se postavil Lazar Carevič místo Arnau Tenase, který zůstal pouze na lavičce. Do středu pole pak od začátku nastoupil Matheus Pereira, ten nahradil Ilaixe Moribu, který je momentálně k dispozici kouči prvního týmu Ronalda Koemana. Stejně jako před týdnem hrál Konrad zprava, Collado spíše ze středu a levou stranu obstarávali v útoku Baldé s de Vegou.

Do zápasu vstoupilo béčko lépe, přesto však první ohrozili brankáře domácí. Po nedůslednosti v obraně se dostal jeden z útočících hráčů Lleidy k zakončení, jistý Carevič neměl se střelou problém. Až po první desetiminutovce se hráči z katalánského klubu dostali poprvé k zakončení. Střela Matheuse byla zablokovaná.

Barcelona B byla nadále aktivnějším celkem hlavně na balónu, ale ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat pořádnou šanci. Hodně aktivní byl mladý sedmnáctiletý levý bek Baldé. Tomu ovšem chyběl přesný centr, kterých bohužel moc do vápna neposlal. Ve 25. minutě se mohli příznivci hostujícího celku radovat. Po rohu kapitána Collada se míč odrazil právě k aktivnímu Baldému.

Ten vystřelil, střela byla zblokovaná hráči Lleidy a míč se šťastně dostal k Miku Mármolovi. Ten do odkryté klece neminul. Hráči domácí Lleidy se pokoušeli zaskočit brankáře Careviče hlavně střely z dálky. Ty byly ale buď zablokovány, nebo si s nimi lehce poradil právě gólman z Černé Hory. Žádné větší příležitosti v prvním poločase nebyly. Katalánci tedy o něco lepší, ale ani z její strany to nebyl nejlepší poločas.

Do druhé poloviny nastoupili svěřenci trenéra Manuela Casase podstatně aktivněji než hosté. Už ve 47. minutě se dostali po špatném bránění Matheuse do velké šance. Střela šla nad branku. Dlouhou dobu pak domácí ovládali zápas. V 62. minutě se ale opět ke slovu přihlásila Barça. Collado vybojoval, nic nevymýšlel, napřáhl, ale bohužel trefil pouze do břevna. Za pět minut ovšem přišel velice nepříjemný okamžik.

Po srážce koleno na koleno jednoho z domácích hráčů s pravým bekem béčka Barcelony Sanzem zůstal právě zadák Katalánců ležet na zemi. Nakonec ho museli odnést na nosítkách a nahradil ho navrátilec po zranění obličeje Roger Riera. Oběma celkům chyběla finální fáze a nedokázali se dostat do stoprocentní šance. V 80. minutě přišla velká šance domácích, na kterou čekali.

Po přímém kopu míč proletěl před několika hráči, avšak všem útočícím chyběl kousek k tomu, aby zasáhli balón. V 90. minutě Barcelona málem přišla o vedení. Carevičovi vyklouzl míč z ruky, naštěstí domácí hráč nepochopitelně selhal a netrefil naprosto odkrytou bránu. V nastavení Lleida ještě víc přitlačila, ale nic moc z toho nevytěžila. Naopak Katalánci chodili do nadějných brejků. Nejprve Collado kroutil míč na zadní tyč, ale Riba byl proti.

Poté šli ještě Collado s de Vegou na brankáře a jednoho bránícího hráče. Druhý zmiňovaný se dostal k pozici naprosto sám před gólmanem. Bohužel tuto obrovskou šanci zahodil a přestřelil. Následně už hosté pouze ubránili výsledek 0:1. Pozitivem je, že se na trávník na konci zápasu podíval také navrátilec po zranění stoper Santiago Ramos Mingo. Nakonec z toho byly tvrdě vydřený tři body.

Sestavy:

Lleida Esportiu: Pau Torres Riba – José Ruiz, Matej Simic, Abdoulaye Fall, Abraham Minero – Marc Martinez (Alejando Chavero, min. 65), Yasser El Arbaoui (Cesar Soriano, min. 76) – Raul Gonzales Robles (Alvaro Gonzalez, min. 65), Fernando Cano (Alpha Bakayoko, min. 73), Quim Araujo (Albert Torras, min. 65) – Abel Molinero

Barcelona B: Lazar Carevič - Álvaro Sanz (Roger Riera, min. 67), Comas, Mika Mármol, Baldé – Matheus Pereira, Nico, Collado – Konrad (Santiago Ramos Mingo), Manaj (Zeballos, min. 80), Lucas de Vega

Góly: Mika Mármol (min. 25)

Sestřih z utkání naleznete ZDE.

Další zajímavosti a aktuality o barcelonském béčku nebo mládežnických týmech sledujte na facebookové stránce FC Barcelona B CZ/SK .


Zdroje: FC Barcelona B CZ/SK (Facebook)



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat