Luis Suárez odehrál 250. zápas v dresu Barcelony

Luis Suárez odehrál 250. zápas v dresu Barcelony

Uruguayský kanonýr Luis Suárez včera oslavil jubileum, když v Dortmundu na místním Signal Iduna Parku oblékl barcelonský dres po dvousetpadesáté v rámci soutěžního utkání. Doprovodit tuto oslavu gólem se mu však nepodařilo a jeho špatná série na venkovních hřištích v Lize mistrů pokračuje dál.

Luis Suárez je v Barceloně již 5 let a od té doby pravidelně nastupuje v základní sestavě. Tak pravidelně, že jeho včerejší vystoupení v úvodním zápase skupiny F letošní Ligy mistrů UEFA bylo již 250. za jeho dosavadní angažmá v Katalánsku.

Celkem v tomto počtu utkání nasázel El Pistolero, jak se tomuto rodákovi ze Salta s oblibou přezdívá, 179 gólů, což průměrně dělá úctyhodných 25 za jeden ročník. Díky této cifře je v historické tabulce střelců v rámci klubu na velmi slušném 5. místě.

Nejvíce gólů – 133 – zaznamenal v lize, 20 přidal v Champions League, o jednu méně v Copě del Rey, pětici stihl na světovém klubovém šampionátu FIFA a po jedné pak stihl v obou superpohárech.Vedle nich si pak ještě připsal 96 asistencí.

Svých 250 startů rozdělil následovně 165krát nastoupil v LaLize, děvatačtyřicetkrát v Lize mistrů, sedmadvacetkrát v poháru, šestkrát ve španělské Supercopě, dvakrát na Mistrovství světa klubů, jednou v evropském Super Cupu.

Svým třetím startem v této sezoně se Suárez rovněž stal 11. cizincem v počtu startů. Tomuto žebříčku vévodí jeho útočný parťák Lionel Messi. A to všechno zaznamenal více než stonásobný reprezentant Uruguaye primárně jako hrot, ovšem také z obou křídelních pozic.

Dodejme, že dvaatřicetiletý odchovanec Nacionalu, jenž si prošel Groningenem či Ajaxem, dorazil v roce 2014 z Liveproolu za více než 80 milionů eur. Zpočátku však nesměl kvůli trestu od FIFA hrát a zahrál si tak až v říjnu a to rovnou v El Clásicu.


Zdroje: fcbarcelona.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat