Malcom: V Zenitu trénujeme mnohem více, než v Barceloně - byl jsem zvyklý na 40 až 50 minut cvičení

Malcom: V Zenitu trénujeme mnohem více, než v Barceloně - byl jsem zvyklý na 40 až 50 minut cvičení

Bývalý fotbalista Barcelony, jenž nyní hájí barvy petrohradského Zenitu, Malcom Oliveira, se v pořadu „Que T’hi Jugues“ rozhlasové stanice Cadena SER přiznal, že v době svého pobytu v Katalánsku trénoval až dvakrát méně, než je tomu nyní v Rusku. Následně dodal, že jeho brazilský krajan Philippe Coutinho může stále přinést barcelonským fanouškům radost a zpochybnil, že by měl Lionel Messi příliš velkou moc v klubu.


Jak se ti v Zenitu daří?

Velmi dobře. Jsem rád, protože jsem po zranění začal hrát a před koronavirem nastoupil do všech zápasů. Teď stojíme na místě. Omlouvám se, že jsem Vám zvedl telefon tak pozdě, ale měli jsme ještě druhý trénink.

Trénuješ mnohem více než v Barceloně?

Ano, o dost. Tady míváme dvojité tréninkové jednotky. Myslím si, že jsem se zranil právě proto. (smích) Z Barcelony jsem byl zvyklý na tréninky o délce 40 až 50 minut.

Proč sis vybral Rusko a konkrétně Zenit?

Můj agent vždy říká, že musíme být zamilovaní do těch, kteří jsou zamilovaní do nás a Zenit v čele s Javierem Ribaltou (zdejším sportovním ředitelem, pozn. přek.) se do nás zamilovali a dokázali to. Proto jsem si vybral Petrohrad, kde mohu hrát i Ligu mistrů.

Nechybí ti Barcelona?

Mám na Barcelonu dobré vzpomínky a dostalo se mi tam hodně podpory. Hodně si stále povídám s Arthurem, Nélsonem, Coutinhem …

Neptal ses Coutinha na to, zdali se vrátí?

S Philippem nemluvíme o budoucnosti a nevím, jestli se vrátí. Pokud tak učiní, dopřeje Barceloně hodně radosti, to jsem si jist.

A co Neymar, přijde?

Netuším, mohu na to odpovědět stejně. Pokud se vrátí, bude dělat totéž, co dříve, to je jasné. Minulou sezonu jsme se v kabině o Neymarovi přiliš nebavili a viděli to denně v televizi, novinách a podobně. Chtěl jsme však zároveň všechno vyhrát a snažili se tak nerozptylovat.

Pokud se zaměříme na tvůj rok v Barceloně, vybaví se nám góly proti Realu a Interu.

Moje trefa do sítě Realu byla nejlepším momentem a k němu ještě přišel zásah s Interem. Byl to sen. Hodně jsem se toho naučil na hřišti, i mimo něj – například více myslím na mou rodinu a přítelkyni. To jsem se naučil v Barceloně.

Myslíš si, že jsi hrál příliš málo?

Domnívám se, že jsem si zasloužil více příležitostí, ale my fotbalisté chceme hrát vždy a myslím si, že za to, co jsem předvedl na hřišti, jsem si zasloužil víc. Všichni hráči však mají v genech, aby hráli co nejvíce to jde.

Má Messi takovou moc?

Nemá. V kabině jsme byli všichni jako rodina a Leo nebyl žádný prezident. S týmem hovořil jako kapitán, ptal se nás na různé věci a setkal se s námi, aby věděl, co si o něčem myslím. Pak to předal trenérovi a prezidentovi. Pomáhal týmu.

Jednou z nevýhod současné situace je to, že nemůžeme vidět Messiho v akci.

Myslím si, že Messi bude hrát do čtyřiceti. Tento koronavirus musí rychle pominout, abychom jej mohli znovu sledovat na hřišti.

Doufáš v to, že si zahraješ na Copě Américe?

Aktuálně nemyslím na brazilskou reprezentaci, chci se ukázat v příštím ročníku Ligy mistrů. Ze Zenitu byl vždy povoláván Hulk, tak proč bych nemohl já. I přesto ale uvažuji první nad Zenitem a teprve pak nad možností být povolán reprezentovat.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat