Marc-André ter Stegen: Domnívám se, že slova Neuera a jiných osob byly nespravedlivé

Marc-André ter Stegen: Domnívám se, že slova Neuera a jiných osob byly nespravedlivé

Vedle Ernesta Valverdeho pohovořil na barcelonské tiskovce německý brankář Marc-André ter Stegen, pro kterého není Borussia Dortmund – dnešní soupeř Katalánců v úvodním klání letošní skupinové části UEFA Champions League – žádnou neznámou.

Pol Martínez, Barca TV: Stadion Borussie dobře znáš, protože si zde několikrát hrál ještě v barvách Borussie Mönchengladbach. Co pro tebe znamená tento zápas a jak chcete vstoupit do tohoto ročníku Ligy mistrů?

Je to velmi obtížný stadion, kde jsme s Mönchengladbachem vždy trpěli, ale zítra (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) se pokusíme vyhrát. Doufáme, že v zápase dobře začneme a zvítězíme, díky čemuž budeme moci přistupovat k dalším zápasům v dobrém rozpoložení.

Germán García, Radio Nacional: Leo Messi je na soupisce nominovaných. Jak se podle tebe cítí? Bude moci zítra nastoupit?

Leo trénuje a nabývá sil na tuto sezonu. Vždy existuje šance, že nastoupí, ale bude záležet na trenérovi. Doufáme, že si s námi brzy zahraje a pomůže nám.

Marta Ramon, RAC1: Jaké máte pocity před tímto ročníkem Ligy mistrů po porážkách s Liverpoolem a Římem. Je na vás letos větší tlak?

Ne, v Lize mistrů je tlak přítomný vždy a my jdeme na hřiště pokaždé s cílem vyhrát. Pokusíme se vyvodit důsledky našich chyb a zítřejší zápas bude velmi důležitý. Musíme tak být na 100 % připravení.

Carles Escolán, Radio Marca: Je obzvláště těžké pro vás hrát venku a v tomto ohledu se musíte rovněž poučit z chyb, tentokrát v Lize mistrů.

Přesně tak, chceme vyhrát venku, ačkoliv víme, že to nebude snadné. Musíme ze sebe vydat to nejlepší a uvědomujeme si, co nás čeká. Trenér nás na tento zápas v posledních dnech připravoval.

Manuel Oliveros, Cadena COPE: Po přesunu do Borussie dává Paco Alcácer o dost více branek. Co se změnilo v jeho hře?

Nezměnilo se nic, taková je jeho úroveň. Paco odešel hledat minuty a dle mého udělal dobré rozhodnutí, protože Borussia je úchvatný klub. Alcácer se tam cítí skvěle a můžete to vidět i v jeho statistikách. Snad bude takto dobře pokračovat i nadále, akorát zítra by mohl trochu zvolnit.

německý novinář: Jak okomentuješ poslední slova Manuela Neuera, který kritizoval tvé tvrzení?

V týmu existuje konkurence a každý chce hrát. Takový je fotbal a je v něm radost, ale i další emoce. Mám svá očekávání a v posledních letech šlo vidět, jak jsem se choval. Slova Neuera a dalších nebyly férové. Chci tuto polemiku ukončit.

Je jednou z věcí na zlepšení inkasování příliš mnoha branek?

Musíme zlepšit určité aspekty hry. Snažíme se je změnit a zatím se nám příliš v tomto nedařilo. Udělali jsme chyby, kterým šlo snadno předejít a už jsme o tom mluvili.

Víctor Lozano, Onda Cero: Jsi si vědom očekávání a téměř povinnost vyhrát něco v této sezoně?

Ano, víme o tom a proto hrajeme v tomto klubu. Musíme bojovat o nejvyšší cíle, kterými jsou Liga mistrů a všechny soutěže, jichž se účastníme. Porážka s Liverpoolem v minulém ročníku nám zkomplikovala závěr sezony. Musíme hrát nejlépe jak umíme a máme správný kádr na to uspět.

Jordi Sunyer, TV3: Luciena Favreho dobře znáš a tento trenér má rád ofenzivní hru, ovšem jeho týmy umí hrát i na brejky. Jakou Borussiu můžeme zítra očekávat?

Ano, známe se poměrně dobře a on byl tím prvním, který na mě vsadil. Je jedním z nejlepších trenérů, které jsem kdy měl. Přijde na nás s něčím, co nám ztíží život. Uděláme všechno pro to, aby k tomu nedošlo – máme to chtíč i taktickou přípravu.

chilský novinář: Společně s Rakitičem a Vidalem už jste proti Borussii Dortmund nastoupili. Co můžete svým spoluhráčům a fanouškům říct o fanoušcích a atmosféře, která je podobně jako v Liverpoolu úžasná?

Není třeba jim nic říkat. Víme, že to bude těžké. Je to úchvatný stadion s fanoušky běsnícími za svým týmem. Jsme profesionálové a odvedeme tu nejlepší práci. Pokusíme se zajistit, že na nás atmosféra nebude mít vliv, což určitě nebude snadné. Povzbuzování nám vyvolá husí kůži.

Jaké máš vzpomínky na svůj první zápas na tomto stadionu zhruba v roce 2011?

Nevím, které bylo první. Pamatuji si třetí, jelikož jsme v něm vyhráli a na zbytek se snažím zapomenout, protože se nám zde nikdy nevedlo. Doufám, že si zdejší statistiku zítra vylepším.

Ivan San Antonio, Sport: Už se nemůžete dočkat, až uvidíte na hřišti opět Lea Messiho?

Jako obvykle. Všichni víme, že Leo je vzorem pro mnoho lidí. A když nejlepší hráč na světě nehraje, je to poznat. Doufáme, že si s námi zahraje až do další reprezentační pauzy.

Ferran Martínez, Mundo Deportivo: Je pro vás Liga mistrů posedlostí po jejích posledních dvou vydáních?

Je to vždy náš cíl. Posledně jsme selhali v klíčovém okamžiku. Už jsme chtěli ukončit sezonu. Těšili jsme se na finále a pak na Copu del Rey. Nyní to zkusíme znovu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Neuer už by měl skončit a přenechat místo ter Stegenovi, zas tak neotřesitelný, jako býval, už není a Marcovi chybí jen Zamorova trofej (protože Oblak to má o něco snazší přes tu obrannou hru)

17.09.2019, 13:49
stockey Pajinos

Mas k tomu spojler prosim ta. Nejak mi to uslo, kto co povedal ohladne pozicie Ter Stegena?

17.09.2019, 15:32
Pajinos stockey

ter Stegen řekl v nedávném rozhovoru, že to co zažívá v repre, je těžké a vždy se snaží, ale doufal, že na poslední reprezentační přestávce nastoupí ... Neuer pak říkal, že neví, jestli to pomůže týmu, že v něm je plno dalších skvělých brankářů co chce hrát a že mají držet spolu všeci

18.09.2019, 08:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
43. Raphinha 5
47. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat