Marc-André ter Stegen odchytal se Sevillou již 200. utkání za Barcelonu

Marc-André ter Stegen odchytal se Sevillou již 200. utkání za Barcelonu

Nedělní měření sil Katalánsko kontra Andalusie, či chcete-li Barcelona versus Sevilla, jež skončilo za stavu 4:0 pro domácí, bylo poznamenáno několika význačnými starty. Pro již dlouholetou jedničku například přineslo dvousté jubileum.

Marc-André ter Stegen přišel do katalánské metropole v roce 2014 z rodného Mönchengladbachu a o uplynulém víkendu nastoupil k 200. soutěžnímu zápasu v barvách FCB. Celkem za tuto dobu získal 13 trofejí a stal se oblíbencem fanoušků. Své malé výročí pak pokřtil čistým kontem.

V prvních dvou ročnících přitom byl až dvojkou určenou pro poháry, jelikož před ním byl v pořadí Chilan Claudio Bravo. V roce 2016 se ale stal jedničkou a od té doby sbírá starty jeden za druhým, což mu přineslo například i nominaci v cenách FIFA The Best.

Sedmadvacetiletý ter Stegen je nyní jedním z pouhé desítky brankářů v barcelonské historii, kteří střežili prostor mezi třemi tyčemi minimálně dvousetkrát. Dodejme, že aktuální ročník je pro Němce šestým v kádru Blaugranas a už se blýskl například chycenou penaltou v Lize mistrů.

Proti němu stál Marco Reus z Borussie Dortmund. K tomu se nedávno dostal i do zápisu z utkání jako nahrávač, když pasem skoro přes celé hřiště vyslal do útoku Luise Suáreze, jenž se proti Davidu Soriovi nemýlil a lobem jej překonal. Zkrátka a dobře kompletní a kvalitní gólman.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat