Marca informuje o talentovaných gólmanech v béčku Barcelony

Marca informuje o talentovaných gólmanech v béčku Barcelony

Trenérský štáb Barcy se musí rozhodnout, kdo bude náhradním brankářem Marca-Andrého ter Stegena od sezony 2020/21. Aktuálně dělá dvojku Neto, nicméně v klubové rezervě působí několik šikovných mladých brankářů, kteří čekají na svou šanci - jak ostatně informuje i v nadpisu uvedený deník.

V případě, že Norberto Neto odejde, je jedním z kandidátů na post brankářské dvojky André Onana, který už v Katalánsku působil. To by nicméně prakticky znamenalo stopku pro talentované strážce svatyně v Barce B. Tím hlavním je Iňaki Peňa. Jednadvacetiletý rodák z Alicante se často objevoval na trénincích A-mužstva pod Ernestem Valverdem a při zranění Brazilce zanechal na trenérech dobrý dojem. Celkem se do nominace dostal 184 centimetrů vysoký brankář jedenáctkrát a to v rámci Copy del Rey, Supercopy i LaLigy.

Za béčko pak v této sezoně odchytal 18 zápasů v Segunda División B (třetí nejvyšší soutěž, pozn. přek.), ve kterých dostal jenom 15 branek a hned 8krát za svá záda nepustil nic. Peňa je pak členem širšího kádru španělské jednadvacítky a jeho tržní hodnota činí 2,3 milionů eur. Pozornost is však žádá také teprve osmnáctiletý Arnau Tenas, původně člen Juvenilu A, kde se z něj stal lídr týmu. Tento junior narozený ve Vic vyniká hlavně ve hře nohama a na loňském Mistrovství Evropy hráčů do 19 let byl jedničkou ve španělské reprezentaci této kategorie.

Ve finále pak chycenou penaltou rozhodl o vítězství mladých Španělů na tomto turnaji a ve vedení klubu si jsou vědomi, jak jeho cena roste. Pracují tedy na prodloužení smlouvy, jež mu má vypršet v červnu. Příští rok se z něj stane řadový člen B-týmu. Za něj už v této sezoně jednou nastoupil a dostal jednu branku. V UEFA Youth League pak celkem odchytal 14 mačů a inkasoval v nich dvacetkrát se třemi čistými konty. Dodejme, že na přestupovém trhu jej zastupuje agentura vedená Carlesem Puyolem a Ivánem de la Peňou.

A zapomínat by se nemělo ani na Černohorce Lazara Careviče, který byl v roce 2019 v nominaci na cenu Golden Boy. Jeho dosavadní působení v Barceloně bylo oploceno zraněními. Do Katalánska dorazil v sezoně 2017/18 z výběru OFK Grbalj, ale kvůli vážnému zranění si nezahrál 4 měsíce. Také jemu končí za měsíc kontrakt a stále se neví, zda mu jej zástupci klubu prodlouží. Carevič, jenž je nejvyšší ze všech tří jmenovaných (193 cm) nastoupil v tomto ročníku ke čtyřem třetiligovým kláním a pustil v nich 5 branek, přičemž jednou nepustil žádnou.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat