Marca zveřejnila podrobný výživový plán Arthura

Marca zveřejnila podrobný výživový plán Arthura

V návaznosti na nedávné spekulace o hráčově odchodu vyšel na povrch jeho individuální režim stravy, o kterou Brazilec Arthur Melo opravdu dbá a který doplňuje vlastním tréninkovým plánem. Chce totiž uspět v Barceloně a nemá v plánu odejít.

Jedním z nejdůležitějších aspektů, na který musí brát profesionální sportovci ohled, je jejich výživa. V posledních letech se fotbalisté obzvláště začali zajímat, jak se stravují a díky v nadpisu zmíněnému plátku se nyní můžeme podívat na rozpis jídel, které požívá třiadvacetiletý brazilský středopolař Arthur a jenž mu složil dietolog Raf Berleze.

Základem jsou přírodní produkty, přičemž se hráč vyhýbá zpracovaným pokrmům, umělým tukům a cukru jako zdroji energie. Tímto způsobem se zlepšuje metabolická flexibilita. Klíčové je rovněž sledovat svůj příjem proteinů, jenž by se měl pohybovat mezi 1,8 až 2,2 gramy na kilogram za den. To pak umožňuje nejlepší zlepšení podmínek na tréninku.

Na Arthura čekají čtyři nutriční fáze v souvislosti s tím, v jaké části sezony se nachází. První přichází 36 hodin před každým zápasem a zaměřuje se na svalový glykogen tím, že se konzumuje více přírodních karbohydrátů, vitamínů a minerálů. Jako doplnění energie se preferuje džus, například z pomerančů a hroznů. Po utkání pak přichází třetí fáze.

Ta je klíčová pro zotavení svalů po enormní fyzické zátěží a zaměřuje se rovněž na snížení zánětů a hydratace těla. Arthur pak konzumuje Omega 3 mastné kyseliny, zdravé tuky a antioxidanty, jako jsou například ve višňovém džusu. Přírodní karbohydráty pak poskytnou brambory. Tato fáze trvá 48 hodin po závěrečném hvizdu a následuje čtvrtá.

Tou je adaptační, v níž se tak striktně nepočítají dny. Sportovci v ní požívají méně karbohydrátů a k vyvážení počtu kalorií přírodní tuky a hodně proteinu, což jim pomáhá navýšit jejich kondiční schopnost. Pandemie tento plán trochu pozměnila, jelikož všichni byli zamčení doma. Arthur v té době jedl na snídani vajíčka a ovoce a na oběd měl kuře, rýži a džus.

Odpolední svačina obnášela sušené i klasické ovoce s jogurtem a na večeři pak bývalého hráče Gremia čekal losos, brambory, salát a džus. Kromě toho všeho pak ještě Arthur dodržuje speciální tréninkový program, jenž mu předepsal jeho fyzioterapeut a kondiční trenér. Cílem je dobře se připravit na úspěch v Barceloně, kde chce dle vyjádření v médiích setrvat.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat