Márquez: Udělali jsme chyby a ty nás stály postup

Márquez: Udělali jsme chyby a ty nás stály postup

Trenér rezervního týmu litoval nevyužitých šancí a požádal své svěřence, aby zvedli hlavy a vzali si z prohry ponaučení.

Barça Atlètic zůstala frustrovaná, když skončila jen krůček od svého velkého cíle. V závěrečném play off o postup do druhé ligy sice v prvním zápase dokázala porazit Real Madrid Castilla 4:2, ale druhý zápas jí už tolik nevyšel a po prohře 3:0 v play off končí. Trenér Rafa Márquez přiznal, že to pro jeho tým byla rána.

"Jsem smutný, ale zároveň hrdý na práci, kterou kluci odvedli. Na postup to však nestačilo. Šance jsme měli," lamentoval v pozápasovém rozhovoru.

Připomněl, že "na začátku sezóny jsme s postupem nepočítali. Bojovali jsme a snažili se hrát svou hru, ale musíme ocenit i kvality soupeřů."

"Řekl jsem, že nebudeme měnit naši filozofii. Ve druhém poločase jsme se dokázali přizpůsobit lépe a měli jsme několik dobrých šancí, oni ale dali víc gólů." Ohledně penalty poznamenal, že "z naší pozice to bylo těžké vidět, ale nakonec jsme udělali chyby a ty chyby nás stály hodně. Naše chyby nás stály postup."

Svůj tým se snažil povzbudit. "Musíme se zvednout, vrátit se silnější a poučit se z toho. Na jednu stranu jsem spokojen s prací všech hráčů v této sezóně, tvrdě makali a bojovali v těžké soutěži. Musíme se z toho poučit. Musíme zvednout hlavy a posbírat energii."

Na otázku ohledně nevyhnutelných změn Rafa jen poznamenal: "Je příliš brzy na to mluvit o změnách, zítra začneme plánovat."

Real Madrid Castilla 3:0 Barça Atlètic

Barça Atlètic: Astralaga, Dionkou, Carbonell, Chadi Riad, A. Núñez; M. Casadó, Moha M, Aleix Garrido (Txus Alba 83’); Estanis (Lamine Yamal 65’), Roberto & Luismi Cruz.

Madrid Castilla: Luis López; Álvaro Carrillo, Rafa Marín, Marvel; Pablo Ramón, Álvaro Marín (Iker Bravo 74’), Mario Martín, Dotor, Peter (Óscar Aranda 74’); Álvaro Rodríguez (Sergio Arribas 59’), Nico Paz (Gonzálo García 59’).

Góly: 1:0 Carlos Dotor (min. 21), 2:0 Iker Bravo (min.78), 3:0 Sergio Arribas (min. 90+4)

2. zápas. Výsledek prvního zápasu: 2:4. Celkem: 5:4.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat