Martino: Rok v Barceloně byl mým nejhorším v trenérské kariéře

Martino: Rok v Barceloně byl mým nejhorším v trenérské kariéře

Gerardo Martino, někdy též přezdívaný Tata, byl koučem A-mužstva Barcy v ročníku 2013/14, avšak jeho štace nebyla příliš úspěšná. On sám jí v nedávném interview okomentoval, jako „nejhorší rok jeho trenérské kariéry.

Z pohledu výsledků nešlo o špatnou sezonu. Vyhráli jsme jednu trofej - Supercopu - a také nastoupili v jednom dalším finále, nicméně v Barceloně se počítá, kolik máte pohárů. Dle mého šlo o nejhorší rok v mé kariéře, protože můj trenérský vstup začal a zároveň skončil jen na řízení týmu. Některé věci, které jsem zavedl, nevydržely dlouho. Pro mě bylo klíčové El Clásico, které jsme doma vyhráli nad Realem 2:1.

Druhý gól jsme dali po rychlém náběhu a pokud k tomu došlo, pak něco nevyšlo tak, jak mělo. Podle mého názoru jsme mohli něco vylepšit, aby tým nepřišel o možnosti náběhů. Rychlost by učinila Barcu více kompletní, jelikož když chvíli dominovali soupeři, bylo dobré se zatáhnout a hledat volné prostory. To se povedlo o rok později Luisi Enriquemu.

Dostal jsem šanci vést paraguayskou reprezentaci a to díky pěti letech strávených ve zdejším fotbale, obzvláště pak po semifinálové účasti v Poháru osvoboditelů v roce 2006. Užiíval jsem si tu kvalitu hráčů, které jsem měl k dispozici. Hráč, jakým jsem byl já, by se těžko dostával do týmu vedeného mnou. Vyčníval jsem technickými schopnostmi, býval volný, ale snažil se hrát rychle na jeden či dva doteky anebo to skrýval.

Dodejme, že dnes sedmapadesátiletý rodák z Rosaria, kde se narodil i Lionel Messi, nyní vede národní tým Mexika. S ním se mu už povedlo zvítězit na Gold Cupu loni v létě. Předtím vedl Atlantu United, kterou taktéž v zámoří dovedl v roce 2018 k titulu vítěze MLS Cupu a zároveň byl zvolen trenérem roku. Tím však výčet jeho úspěchů končí. Jako hráč se nejdál dostal do Tenerife, jinak působil v rodné zemi (Newell's Old Bos, Lanús), Chile a Ekvádoru (O'Higgins, resp. Barcelona SC).


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Já vim, že ten web děláte zadarmo a ve svym volnym čase, ale když půlka vět nedává smysl, to se na to snad radši vyserte uplně. :-(

30.05.2020, 20:52
Pajinos Overseas

zase bych neřekl, že půlka, nicméně skutečně jsem zde něco nepřeložil úplně ideálně, čili jsem to nyní předělal - holt nejsem neomylný a nemáme žádného korektora, aby mi to ještě projel a upozornil mě na něco, co já už třeba po x-tém článku nevidím nebo na co už zapomenu kvůli jiným povinnostem

31.05.2020, 10:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat