MASCHERANO ODHADUJE, ŽE JEHO ČAS V BARCELONĚ SE BLÍŽÍ KE KONCI

MASCHERANO ODHADUJE, ŽE JEHO ČAS V BARCELONĚ SE BLÍŽÍ KE KONCI

V rozhovoru pro ESPN pohovořil Javier Mascherano mimo jiné také o své budoucnosti. Sám hráč řekl, že jeho čas v Barceloně, kam přišel v roce 2010 z Liverpoolu, se blíží ke konci.

Třiatřicetiletý Argentinec už dříve oznámil, že příští rok v létě ukončí reprezentační kariéru, a podle všeho ve stejnou dobu opustí také Camp Nou. "Myslím, že můj čas v Barceloně se blíží ke konci. Je logické, že po tak dlouhém období v Barceloně se můj čas krátí," potvrdil hráč. "Ale nemám z toho špatný pocit, přesně naopak. Myslím, že jsem v tomto klubu prožil ty nejkrásnější roky mé kariéry. Nikdy na to nezapomenu."

"Jsem jedním z těch lidí, kteří si myslí, že je dobré vědět, kdy má člověk odejít. A rád bych to ukončil v pravý čas. Samozřejmě, že tohle rozhodnutí nezávisí pouze na mně, ale budu to já, kdo bude mít poslední slovo. Když jsem opustil Liverpool, nelíbilo se mi to a necítil jsem se dobře... Neměl jsem pocit, že bych se mohl vrátit zpět do Liverpoolu, protože by na tom bylo něco špatně. A nechci, aby se mi tohle stalo i v případě Barcelony."

"Neopustil jsem Liverpool tím nejlepším způsobem, ale byla to pro mě šance. A věděl jsem, že by nemusela přijít další. Klub jako Barcelona nepřijde dva roky po sobě a nedá vám znovu tu stejnou nabídku. Když řeknete ne, nabídnou místo někomu jinému. To je realita. Proto jsem za to bojoval a teď jsem tady."

"Odehrál jsem mnohem více zápasů jako stoper než jako záložník," pokračoval Mascherano. "Byl to pro mě trochu problém, protože v nejlepších letech mé kariéry jsem nehrál tam, kde to mám nejradši. Celý život jsem se považoval na středního záložníka. Kdybych měl svůj tým, hrál bych přesně na této pozici."

Pep Guardiola však El Jefecita viděl na pozici stopera a sám hráč poznal, že pokud chce v týmu zůstat co nejdéle, bude se této změně muset přizpůsobit. "Pep změnil můj post a nedal mi ani šanci se na to připravit. Neměl jsem žádnou zkušenost s pozicí stopera, ale bylo to přirozené. Je to část vývoje - musel jsem si uvědomit, že na pozici středního záložníka bych měl jen velmi málo příležitostí hrát. Takže jsem si musel najít místo v obraně, zlepšovat se a bojovat o herní čas. Je mi jasné, že kdyby nedošlo k této změně, už dávno bych v Barceloně nebyl."


Zdroje: espn.com



Diskuze

Je mi velmi smutno když to čtu, zároveň ale musim přiznat že tak dokonalé vyjádření od hráče a hlavně přesné, jsem dlouho nečetl, souhlasím s každým slovem. Je mi jasné, že to pro něj muselo být dost emotivní něco takového sdělit. El Jefecito...smileysmileysmiley

02.12.2017, 18:01

:( :( :(

02.12.2017, 23:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat