McGuane krůček od angažmá v Hajduku, Ruiz na cestě hostovat jinde a Vidal setrvá v klubu aneb poslední spekulace z Barcelony

McGuane krůček od angažmá v Hajduku, Ruiz na cestě hostovat jinde a Vidal setrvá v klubu aneb poslední spekulace z Barcelony

Do uzávěrky registračního okna zbývá už jen něco málo přes 10 dní a přestupové drby už celkem zvolnily – vyjmeme-li hlavní ságu letošního léta v podobě Neymara. Pár se jich ale za poslední týden objevilo a my si je nyní shrneme.

Začneme u nepříliš známého Angličana působícího v rezervním týmu FC Barcelony, Marcus McGuane. Ten se stal jedním z držitelů pomyslného Černého Petra z týmu Francisca Javiera Garcíi Pimienty, který aktuálně čítá 27 hráčů. Pro potřeby registrace do třetí nejvyšší ligy ve Španělsku je však zapotřebi zbavit se ještě pěti hráčů.

Jedním z odchodů bude pravděpodobně Juan Miranda, za něhož však přijde náhrada – možná Gideon Mensah. Spekuluje se také o kolegovi McGuana ze záložní řady, Oriolu Busquetsovi. Ovšem zpět k dvacetiletému rodákovi z Greenwiche, jenž je v Barceloně od ledna roku 2018 a nyní hovoří se zástupci chorvatského Hajduku Split.

Abel Ruiz skončí na hostování

Dalším, který má jít z kola (v tomto případě barcelonské rezervy) ven, je Abel Ruiz, ovšem o něj klub nechce přijít a je ochoten jej pouze zapůjčit. Sám hráč si myslí, že má na vyšší úroveň a představitelé katalánského celku mu rádi najdou jiný tým. Ruiz letos odcestoval s A-týmem na turné po USA a nyní kolem něj krouží i některé výběry z Evropy.

Na začátku měsíce se sešel s Éricem Abidalem a Patrickem Kluivertem a probral s nimi plán na nadcházející sezonu. Tu nechce strávit v Segundě División B a krátce po podpisu nového kontraktu, který jej s výkupní klauzulí 100 milionů eur udrží v Katalánsku do roku 2021, si může vybírat z několika možností včetně dvou domácích.

Vedle francouzského Olympique Marseille totiž zájem projevil Real Betis a také Valencia, která se bude snažit nahradit Rodriga Morena, jenž to má namířeno do Atlétika Madrid. Právě na tomto přesunu bude záležet. Stále teprve devatenáctiletý útočník z Almussafes by se znovu setkal se svým parťákem Ferránem Torresem, kterého zná z reprezentace.

Ernesto Valverde Ruize obdivuje ale nevidí pro něj místo v prvním týmu a sám mladík nechce odejít z klubu nastálo. Místo něj se pak má barcelonská rezerva poohlédnout po nějakém zkušenějším kanonýrovi, kdy zatím pustili ze stejného postu Rafu Mújicu. Dodejme, že z Barcy B odešlo k dnešnímu dni 7 hráčů zadarmo a 2 na hostování.

Arturo Vidal se nikam nechystá

Na závěr se zastavíme u chilského středopolaře z áčka Artura Vidala. Ten si svůj pobyt v katalánské metropoli užívá a nemá zájem odcházet, což neměl v plánu ani kouč Valverde. Jedním ze zájemců byl Inter Milán, který od letoška vede Antonio Conte a se kterým se Vidal setkal v roce 2011, kdy jej italský lodivod kupoval do Juventusu, tehdy z Bayeru Leverkusen.

Na Camp Nou nyní panuje přetlak v záloze a Barca byla ochotná Vidala, jenž má individuální plán cviků, prodat za 20 milionů eur. To se dozvěděl agent Fernando Felicevich, jehož kontaktoval i i výše zmiňovaní Nerazurri a probral to se svým klientem, který však potvrdil svou touho setrvat. Místo bývalého hráče Bayernu Mnichov tak pravděpodobně odejde Ivan Rakitič.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat