Média: Volby budou 24. ledna

Média: Volby budou 24. ledna

Španělská média jednomyslně oznámila, že po dlouhém čekání řídící komise konečně stanovila datum prezidentských voleb.

Novináři prozatímní vedení klubu kritizovali za to, že volba termínu voleb je příliš zdlouhavá, ale po včerejším zasedání řídící komise vše nasvědčuje tomu, že bylo konečně přijato finální rozhodnutí. Média uvádějí, že oficiální datum voleb bude 24. ledna a je potřeba je decentralizovat. Harmonogram i organizace celého procesu budou oznámeny v následujících týdnech. Kanál RAC1 uvádí, že Barça požádala katalánské orgány o schůzku na příští týden, aby se projednaly jednotlivé protokoly založené na konkrétních datech.

V nejbližších dnech bude oznámen nejen volební kalendář, ale i způsob hlasování. Jeden z kandidátů, Víctor Font, již dlouho požaduje možnost elektronického hlasování, ale Gerard Figuera, generální tajemník v oblasti sportu, uvedl, že tato možnost by byla v rozporu se zákonem. Barça bude chtít ověřit, zda je možné hlasovat korespondenčně, ale i toto řešení bude pravděpodobně vyloučeno, protože podle Cadena SER to neumožňují ani stanovy klubu.

Podle deníku AS zvolené datum zatím není oficiální, protože musí být potvrzeno příslušnými zdravotnickými orgány. Barcelona již poskytla bezpečnostní protokol, který je také potřeba schválit. Jakmile budou tyto požadavky splněny, uspořádá řídící komise tiskovou konferenci, na které termín voleb oficiálně oznámí. Jediný otazník visí nad tím, zda katalánská vláda bude souhlasit s hlasováním v jeden den nebo zda doporučí dva termíny, aby se zabránilo hromadění socios na hlasovacích místech.

Média upozorňují na velmi pozdní termín voleb. Novinář Sergi Escudero porovnával dobu, po jakou řídící komise v 21. století zastávali svou funkci. S ohledem na dohodnuté termíny hlasování by stávající vedení bylo ve funkci 88 dnů, kdežto činnost přechozích komisí byla mnohem kratší: 37 dní v roce 2015, 27 dní v roce 2006 a 40 dní v roce 2003.

Vzhledem k pozdnímu termínu voleb bude mít nové vedení jen velmi malý manévrovací prostor na přestupovém trhu. Nelze vyloučit, že by nově zvolené vedení pouze schvalovalo transfery domluvené řídící komisí, pokud by k nějakým došlo. Kromě toho nesmíme zapomenout na to, že od 1. ledna se Messi může domlouvat s novým klubem na svém letním přestupu - zdarma. Kandidáti na prezidenta jej proto s velkou pravděpodobností kontaktují ještě před volbami.

V tuto chvíli jsou kandidáty: Víctor Font, Toni Freixa, Agustí Benedito, Jordi Farré, Lluís Fernández Alá a Xavier Vilajoana, bývalý člen představenstva Bartomeua. Svou kandidaturu by měl brzy oznámit také Joan Laporta.

Členové současné řídící komise

Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Tak kdo z nich bude nejlepší volba? Já si fakt neumím vybrat, ale musí to být konečně někdo, kdo pro Barcelonu bude dýchat a nebude vymýšlet nesmyslné a neralistické věci jako pan Bé smiley

13.11.2020, 12:14

Joan Laporta smiley

13.11.2020, 18:49
JoeCV antimadrista

Tak to by Boixos Nois naskákali do mořesmiley

13.11.2020, 19:18

Pokud od kandidátu nevíme koho si představují jako sportovního ředitele,trenéra,posily a hlavně odkud získají éčka,hóóódně éček tak nejde si přát kdo by to měl být.

13.11.2020, 23:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat