MĚLI BY SE VRACET TI, KTEŘÍ ODEŠLI?

MĚLI BY SE VRACET TI, KTEŘÍ ODEŠLI?

Možný návrat dalšího "ztraceného syna" vyvolává řadu otázek.

Příběh Thiaga Alcántary bychom měli znát asi všichni: ve svých 22 letech opustil Barçu za směšné odstupné ve výši 25 milionů eur a vydal se za novým dobrodružstvím do Německa. A to zrovna v době, kdy mnozí začínali věřit, že bude ideálním nástupcem Xaviho nebo Iniesty. Stačilo, aby odehrál o dva zápasy víc, a jeho výkupní klauzule by poskočila na 90 milionů euro. Dost na to, aby se pro většinu rivalů stal nedostupným.

Dnes je to už 5 let a nikdo stále pořádně neví, kdo je vlastně za tento nepovedený odchod zodpovědný. Někteří dodnes věří, že na přestup tlačil sám Thiago. Je pravda, že Barcelona mohla jeho odchod zablokovat, to však z nepochopitelných důvodů neudělala. A ve finále na tom tratily obě strany. Převládá totiž názor, že Thiago mimo Barcelonu a mimo systém, který mu umožnil se rozvíjet, nedosáhl na úroveň, která se od něj v La Masii očekávala.

A Barcelona zase bez Thiaga zpřetrhala pouta mezi La Masií a prvním týmem. Doteď nenašla toho správného hráče, který by po odchodu zlaté generace zaplnil díru v záloze. Bayern je teď odchodu Thiaga nakloněn a Barça je za hráče, který dříve patřil do jejích řad, připravena a ochotna podat nabídku. Zdroje blízké bavorskému klubu hovoří o tom, že by Bayern mohl slyšet na nabídku kolem 50 milionů euro.

Nicméně vyvstává několik dilemat. Měla by Barça znovu podepsat jednoho z těch, co se rozhodli odejít? U kterého ani neměla opci na zpětný odkup, podobně jako třeba u Gerarda Piquého? Je lepší podepsat někoho, kdo prošel La Masií? Nebo, jak řekl Xavi, je to nepřijatelné, protože by to byl zničující signál pro ty, kteří se rozhodli zůstat? I tyhle otázky jsou dost možná za tím, proč Barcelona doposud žádnou nabídku na Thiaga neposlala, i když se zoufale snaží zaplnit díru, která jí v záloze vznikla.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Jesi nemůžeme okamžitě vytáhnout z La Masie nějakýho druhýho Iniestu, tak ho proboha kupme, není o čem přemýšlet!

02.08.2018, 08:48

Pokud opravdu musíme někoho koupit jako náhradu Iniesty a Xaviho ve středu zálohy a nepočítá se se zaplněním této mezery Coutinhem, Rafinhou a podobnými, které už máme, tak pak nevidím lepší volbu za takové peníze. Bohužel argument, že by se neměli kupovat hráči, kteří odešli jsme dávno porušili třeba Piquem a Fabregasem.

02.08.2018, 10:22
Tarja larnel

U Piquého ale právě byla ta možnost zpětného odkupu a Fabregas...to byla fraška. :) Doteď nechápu, k čemu jsme ho kupovali. Já osobně příliš jeho návratu nefandím už jenom kvůli tomu, že kdyby chtěl, mohl ještě chvíli vydržet a postupně by převzal Xaviho minuty. Přišel mi až moc nenažraný, i větší hráči jako on museli na svou šanci počkat. A to jsem ho v béčku žrala... :D Navíc ta jeho zranění...a když jsem jej v pár zápasech viděla, nepřišel mi jako žádný zázrak. I když to možná bylo dáno stylem hry, k nám by asi zapadl víc. Těžko říct, je to složité, ale za to, jak se zachoval on k nám, bych se na něj vyprdla. :D

02.08.2018, 16:50
Paulie Tarja

ako sa zachoval on k nám? nie náhodou ako sa zachovala barcelona k nemu? ten chlapec čakal na svoje príležitosti a keď nastúpil na ihrisko, vždy hral dobre... a práve v dobe keď mal pomaly preberať úlohu po xavim sme nepochopitelne kúpili fabregasa ktorý mu žral minúty a bránil v jeho rozvoji... toho fabregasa ktorý zdrhol pri prvej vidine peňazí v 17 rokoch... vtedy to nebol problém kúpiť hráča ktorý tu už bol a odišiel? aký to bol signál práve pre thiaga ktorý si zvolil ťažšiu cestu zotrvať?

04.08.2018, 00:43
Tarja Paulie

Tak jak už jsem psala, Fabregas byl podle mě fraška a s jeho příchodem jsem nikdy nesouhlasila. :) Ale Thiago měl na svůj věk těch minut celkem dost, a to právě i přes tu konkurenci. Být to na mě, tak mu jich taky dám klidně i víc, ale nesmíme zapomínat i na ta jeho zranění. Tu sezónu ještě vydržet mohl a bylo by to jeho...

06.08.2018, 19:35

odesel v cervenci 2013. takze 5 let

02.08.2018, 12:08
Tarja pyspetr

Jsem traged. 🙈

02.08.2018, 17:42

Thiaga bych uvítal radši než třeba Pogbu....anebo počkat rok na Rabiota

02.08.2018, 14:09

Pojďme si spíš položit otázku. Jaké kroky je potřeba podniknout k tomu, aby právě k takovým situacím nedocházelo? Zrovna Thiago je v posledních letech nejlepším příkladem toho, že je někde chyba a celý ten náš systém nefunguje úplně správně.

03.08.2018, 02:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
43. Raphinha 5
46. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat