Messi: Až se vrátíme do hry, bude to jako kdybychom začínali od začátku

Messi: Až se vrátíme do hry, bude to jako kdybychom začínali od začátku

Lionel Messi v rozhovoru pro svého oděvního sponzora, německou firmu adidas, u příležitosti vydání nových kopaček, povyprávěl vedle příprav na restart ligy i o starosti o atmosféru v týmu a vyjádřil zklamání spojené s přesunem Copy Américy.

Až se vrátíme zpět do hry, bude to, jako kdybychom začínali úplně od začátku. Před začátkem soutěže se budeme mít čas a zase naopak získáme hráče, kteří byli zranění. Technicky vzato to bude stejný ročník, ale myslím si, že všechny týmy a hráči to budou prožívat jinak. Snažil jsem se trénovat každý den a provádět nezbytné cviky a to ačkoliv jsem nehrál dva zápasy týdně. To ale nemá samo sebou nic společného s tréninkem v týmu. Prvně nám schází zápasový rytmus, což je velmi špatné, ale je to nový normál, se kterým musíme žít.

Je proto nezbytné být připraveni na začátek. Hrát za zavřenými dveřmi stadionu představuje několik výzev. Na skupinové úrovni jsou přípravy stejné, jako na každý jiný zápas. Po individuální stránce se ale musíte připravit a mentálně nachystat na to, že budete hrát bez diváků, jelikož tohle je neobvyklá situace. Jednou jsem takto už na Camp Nou hrál a bylo to velice divné, nicméně je naprosto pochopitelné, že po tom všem, co jsme prožili a co se stalo ve světě, se vrátíme takto. Více, než kdy jindy je důležité zůstat v kontaktu se svým týmem.

Občas se sejdeme a hovoříme. Každý den mluvím se spoustou lidí. Nelze myslet na to, co je letos za námi. Lepší je myslet o budoucnosti a návratu do každodenního tréninku, shledání s přáteli a odehrání prvních zápasů. Zpočátku to bude určitě divné, ale už chci opravdu zase soutěžit. Přesunutí Copy América bylo obrovským zklamáním, ale je to samozřejmě normální a nejlogičtější. Turnaj měl pro mě být letos velkou událostí a fakt jsem si jej chtěl zahrát. Když jsem se dozvěděl o tom překladu, bylo těžké to přijmout, ale perfektně tomu rozumím.

Nemyslím si, že mohl někdo očekávat takovou věc. Objevili se lidé, kteří tvrdili, že globální pandemie se čas od času může stát, ovšem nedokázal jsem si představit, že se to stane tak, jako se to stalo a že to bude mít tak obrovský dopad prakticky po celém světě. Nikdy není snadné žít či pracovat s takovou nejistotou a to obzvláště v situaci tak odlišné a unikátní, jako byla tahle. Všichni jsme si pokládali otázky, kdy se vrátíme do práce, tréninku a k soutěžení. Pro každého hráče je klíčové při vstupu na hřiště si zachovat koncentraci.

Jsou tací, kteří se domnívají, že mentální síla v našem sportu znamená 40, 50 nebo až 60 %. Já předpokládám, že záleží zvlášť na každém sportovci, avšak podle mého to má velkou váhu a každým dnem se v tomto aspektu dělá více a více práce pro prostředí profesionálních sportovců.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat