Messi čeká na nabídku Barcelony!

Messi čeká na nabídku Barcelony!

Novinář argentinské reprezentace Gaston Edul tvrdí, že Lionel Messi čeká, až se k němu v létě přiblíží Barcelona. Pětatřicetiletému Messimu v létě končí smlouva s PSG. Krátce po mistrovství světa se objevily zprávy o ústní dohodě mezi Messim a Pařížany ohledně nové smlouvy, ale od té doby se situace dramaticky změnila.

PSG předložilo Messimu nabídku smlouvy, která je za současného stavu jedinou konkrétní nabídkou, kterou má na stole, a to navzdory spojením s MLS, Saúdskou Arábií a Barcelonou. Messi nabídku neodmítl, ale ani nepodepsal a čeká, jestli se vyskytne možnost vrátit se do Barcelony.

Gaston Edul tvrdí, že argentinský kapitán by smlouvu už podepsal, kdyby byl stoprocentně přesvědčen o svém pokračování na Parc des Princes i po skončení současné sezony. Místo toho novinář uvádí, že sedminásobný držitel Zlatého míče čeká na Barcelonu, ačkoli klub z hlavního města Francie hned tak neodmítne, přičemž se očekává, že PSG se vrátí s druhou nabídkou.

Nedávno na streamu přiložil do ohně i jeden z jeho nejbližších přátel a bývalý spoluhráč, Sergio Aguero: "Můj pocit je, že existuje 50% šance, že se Leo Messi vrátí do Barçy.Myslím, že Leo by měl v Barçe skončit. Barcelona je jeho domov, musí zde ukončit kariéru. Laporta se musí snažit, aby Lea přivedl zpět. Pokud za ním prezident přijde, myslím, že se Messi vrátí," prozradil bývalý hráč Barcelony na streamu po boku Gerarda Piquého nebo novináře Gerarda Romera.

Vše tedy bude pravděpodobně záviset na tom, zda budou mít Blaugranas v létě dostatečnou rezervu, aby Messiho zaregistrovali, a to uprostřed problémů s finančním fair play. Katalánci potřebují do léta snížit své mzdové náklady o masivních 200 milionů eur a zároveň přinést další příjmy, aby mohli úspěšně podepsat a zaregistrovat hráče. Spolu s tím bude muset prezident Barcelony Joan Laporta také napravit své vztahy s Argentincem, mezi nimiž se po jeho odchodu v roce 2021 rozpadly vztahy.

Laporta před složitou hrou rovnováhy

Osobní touha Joana Laporty získat Messiho zpět je všem dobře známa , ale prezident nebude v žádném rozhodnutí spěchat ani riskovat víc, než je dovoleno. To znamená, že jakmile bude podrobně znát, co Messiho hypotetický návrat znamená na všech úrovních, Laporta se sejde s nejvyšším vedením, aby učinil pevné rozhodnutí . Samozřejmě, že jeho vůle přivést Messiho zpět bude mít velmi důležitou váhu.

V nejednom veřejném vystoupení už Laporta zdůraznil, že klub je nad každým hráčem, dokonce i nad tím nejlepším v historii. Laporta cítí, že má vůči Leovi dluh, ale zároveň se vyjádřil, že by stejné rozhodnutí udělal znovu, protože podle jeho názoru v té době nebylo jiné východisko. Vzhledem k tomu by si Laporta přál Messiho návrat, ale aby se toto přání proměnilo v pevné rozhodnutí, musí se nejprve ujistit, jaká bude "cena", kterou zaplatí. 

Messiho odchod z Barcelony byl traumatický a zklamání, které zažil z způsobu jednání Laporty a jeho kolegů z představenstva, na něm zanechalo stopy. Ti, kteří Lea dobře znají, věří, že by bylo možné vyžehlit všechny spory pokud by se Leo mohl vrátit ještě jako hráč Barçy, ale to neznamená, že zmíněný proces je jednoduchý. Je také třeba vzít v úvahu, že klub potřebuje prodávat hráče, potřebuje mít v pořádku finační fair play, potřebuje snížit náklady na mzdy a potřebuje jistotu registrace Lea Messiho v LaLize. Javier Tebas má zájem o návrat Lionela Messiho do LaLigy, ale vztahy mezi Barçou a ním nejsou nejlepší.

Pokud se tyto problémy podaří vyřešit, Messiho návrat by mohl být stále reálnější. Prozatím se zdá, že si světová superhvězda nechává dveře k letnímu návratu do Barcelony otevřené a čeká na oslovení.


Zdroje: Gaston Edul [TW], Relevo [Toni Juanmarti]



Diskuze

Jen tak čistě hypoteticky...mohl by hrát za Barcu za symbolické 1euro? Souhlasím s tím, že příchod Messiho nesmí ohrozit existenci klubu. Pokud Messi touží hrát zase v Barceloně, tak se určitě dohodnout a cestu najdou. Jen to nesmí ztroskotat na něčím egu. I Mesi by se mohl zajímat o to, jaké jsou podmínky navrátu a ne jen čekat, jestli v Barce někdo něco vymyslí. Bude vždy vítaný, ale je jasné, že musí hodně slevit ze svých požadavků. Klidně i hrát za to 1 euro.

31.03.2023, 14:55
clen_0548 larnel

podle mě je to nejlepší varianta, ale absolutně nevěřím, že se to stane. ale z pohledu pravidel by to mělo jít. když odcházel tak to nešlo, to musel mít min 50% z předchozího kontraktu. dani alves s tím problém neměl

31.03.2023, 15:00
hrdiiis larnel

🚨PRÁVĚ TEĎ: Messi se chce připojit JENOM k Barceloně, i kdyby to znamenalo, že bude muset hrát zadarmo. Chce opustit Paříž - jeho štěstí je v Barçe. 💣
[🗞Martin Arevalo - ESPN Argentina]

Messi by s tím očividně souhlasil a když odcházel tak to údajně nabízel taky jenže to bylo právně nemožné. "Lionel Messi hrát v Barceloně zadarmo nemůže. Jakákoli nová smlouva musí podle španělských zákonů činit minimálně 50 procent předchozího platu (to je zavedeno proto, aby se zabránilo finančním manipulacím)." Tohle se psalo v roce 2021, když odcházel, jenže teď má smlouvu ve Francii, takže nevím jestli se to stahuje nějak i na Španělsko.

31.03.2023, 15:01
Andreas hrdiiis

Nie, nevzťahuje. Keďže odišiel mimo ligu , teraz teoreticky môže podpísať aj za symbolické euro. A už sa aj od renomovaných novinárov množia informácie, že Leo nakoniec skončí doma.

31.03.2023, 20:39
absint larnel

Ne. Ani Dani nehrál za euro, dostával 155k ročně, což je minimální LaLigou dovolený plat.

01.04.2023, 11:58

Je třeba se taky zamyslet, jestli jeho příchod má smysl. Herně? V době budování a hledání ideální jedenáctky zase najet na styl když nevíš co s míčem, dej to messimu? Rozlučka? Asi se to dá řešit jinak, než přes nové angažmá. Vůdčí role v kabině? Může být, to z čr nelze posoudit, to je na vedení klubu a hlavně si musí říct Xavi, jestli ho do mužstva chce... Za mě jsem odchod Messiho už bral jako uzavřenou kapitolu, je třeba zvážit, jestli skutečně návrat na hypotetickou jednu sezonu dává smysl.

01.04.2023, 12:28
absint von_R

Já bych to otočil a ptal se jinak. Co je naším největším problémem na hřišti? Hrozně malá a slabá lavička. Na kterých postech nás nejvíc tlačí bota? Na pravém beku a hlavně křídlech. Je kvalitní křídelník, kterého nutně potřebujeme přivést, v našich finančních možnostech? Spíš ne, a kdyby jo, nepovedených experimentů s Ferranem a Raphinhou máme za poslední dva roky dost. Má smysl jít po Messim, top hráči na pravé křídlo, když může přijít zadarmo? Rozhodně.
Útok s Lewou na hrotu, dvojicí Dembelé/Raphinha bojující o post nalevo a Messim doplněným třeba o nějakého mladíka (Ilias, Abde, Alarcón) vpravo mi připadá jako hodně slušný upgrade oproti současné situaci. A vzhledem k tomu, že by si mohli Ferran s Fatim balit kufry, nakonec bychom byli finančně ještě v plusu, i přes Messiho nemalý plat.

01.04.2023, 12:50
absint absint

Ještě jsem zapomněl, že kromě Pedri prakticky nemáme kreativního hráče. Při jeho absenci je naše hra podstatně horší, což by zase Messiho příchod vyřešil.

01.04.2023, 12:53
von_R absint

Že by oplýval kreativitou v psg se mi nezdá, viz dvojzápas proti bayernu, zkusil bych stavět na mladších hráčích, ale znovu opakuji, je to věc zejména Xaviho, jakým směrem chce mužstvo vést.

01.04.2023, 15:26
absint von_R

Tak já bych řekl, že na světě není kreativnější hráč než Messi. Ty dva roky v PSG ho teda nesleduju, ale minimálně áček má pořád dost.

01.04.2023, 22:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat