Messi dal Seville další gól, který byl již 37. v rámci 38 vzájemných střetnutí

Messi dal Seville další gól, který byl již 37. v rámci 38 vzájemných střetnutí

Lionelovi Messimu to zkrátka proti sevillským střílí. S Los Nervionenses se v kariéře setkal osmatřicetkrát a zaznamenal 37 přesných zásahů. Jeho nedělní parádní přímý kop byl pak kulatým 100. gólem zpoza vápna.

V 78. minutě nedělního mače Barcelony se Sevillou to bylo již 3:0 zásluhou dřívějších branek Luise Suáreze, Ousmana Dembélého a Artura Vidala, když se domácímu mužstvu pískla standardní situace. Její exekuce se nemohl ujmout nikdo jiný, než Lionel Messi.

I přesto, že zeď vyskočila, na zemi ležel pro jistotu jeden bránící hráč a brankář Tomáš Vaclík skočil správným směrem, se ale roztřepotala síť za zády českého gólmana a to už posedmatřicáté v případě opozice z andaluské metropole, které Leo čelil v třiceti osmi zápasech.

Barcelonská desítka nedala nikomu ve své kariéře více branek, než právě Seville a k tomu byla jeho trefa 100. vstřelená za hranicí šestnáctky. Z této stovky je pak 43 přímých kopů a 13 do branky Sevilly. Osmkrát inkasoval z dálky Espanyol a šestkrát Athletic Club a Atlético Madrid.

V rámci soutěží jich 71 přišlo v LaLize, 18 v Lize mistrů, 8 v Copě del Rey, 2 ve španělském superpoháru a 2 v tom evropském. Jednalo se také o Messiho první gól v rámci této sezony, ve které si zatím zahrál kvůli zranění jen částečně a to proti Villarrealu, Granadě a Borussii Dortmund.

I přesto, že to v jeho podání zatím není to pravé ořechové, se však opět přepisují historické kroniky, jelikož od roku 2004 se Argentinec narozený v Rosariu 24. června roku 1987 prosadil v každé sezoně. Dohromady to tedy dává 16 sezon s minimálně jednou brankou. Jen ať to pokračuje i dále.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat