MESSI, NEBO RONALDO?

MESSI, NEBO RONALDO?

Server SPORT BIBLE přišel se zajímavou kompilací názorů hráčů, manažerů, reportérů a dalších fotbalových osobností na to, kdo z dvojice Lionel Messi a Cristiano Ronaldo je tzv. GOAT (Greatest Of All Time - nejlepší všech dob).

Starý známý spor o to, jestli je lepší Messi nebo Ronaldo, už se stal pomalu legendou. Svědčí o tom i fakt, že se do této diskuze časem zapojila i taková zvučná jména, jako je třeba Pelé, Maldini, Ronaldinho či brazilský Ronaldo.

Fanoušek Ryan nyní na Twitteru vytvořil celé vlákno, kam postupně přidával názory různých osobností z fotbalového světa. Přinášíme vám výběr některých z nich:

"Ronaldo vs Messi, kdo je lepší?"

Rooney: "Messi."

"To bylo rychlé! A to jsi s Ronaldem hrál."

Rooney: "Jo, myslím, že už jsem to někdy říkal, ale oba jsou nejspíš dva nejlepší hráči, co kdy tuhle hru hráli, a já si jen myslím, že Messi je v mých očích ten vůbec nejlepší."

"Kdo je nejlepším hráčem světa?" Arséne Wenger: "Lionel Messi."

"Kdo je nejlepším hráčem všech dob? Wenger: "Lionel Messi."

Eden Hazard: "Messi je nejlepším hráčem na světě."

Gary Lineker: "Messi svým 600. gólem porazil Atlético a zcela jistě tak zajistil La Ligu pro Barcelonu. Kdyby byl pouhým střelcem gólů, bylo by to úžasné, ale fakt, že je také nejlepším driblérem, jakého jsem kdy viděl, a stejně tak i dobrým nahrávačem, z něj dělá nejlepšího hráče, jakého jsem kdy viděl."

Ruud van Nistelrooy: "Messi, je jen jeden svého druhu. Myslím, že je pravděpodobně nejlepší hráč, jakého jsme kdy v historii měli."

Steven Gerrard: "Kdybych byl donucen vybrat si jednoho, vybral bych nejspíš Messiho, ale to jen kvůli tomu, že je o něco víc týmový hráč - dokázal by asi vytvořit víc asistencí a finálních přihrávek, ale bylo by to 51 na 49 %."

David Beckham: "I když jsou Cristiano Ronaldo a Lionel Messi oba lepší než zbytek, Ronaldo nedosahuje Messiho úrovně."

Pelé: "Mohl bych zmínit pár jmen, ale podle toho, co se se děje v posledních 10 až 15 letech, si myslím, že Messi je hráčem který byl za tyhle roky nejvíce konzistentní, to bez debat. Cristiano Ronaldo je jako brazilský Ronaldo, je to nepochybně dobrý střelec, ale pro mě je to jako hráč Messi."

Ronaldinho: "Messi je nejlepší v historii, bezpochyby. Nikdo nedokázal to, co dokázal Messi. Doufám, že bude hrát dalších 20 let. Ti, co milují fotbal, by jej moc rádi sledovali ještě hodně dlouho. Myslím, že až skončí, nikdo nebude schopný po Leovi přebrat desítku."

Mourinho: "Pro mě jsou nejlepšími třemi hráči v historii Messi, Pelé a Maradona."

Ronaldo: "Je to těžké, ale vyberu Messiho. On není z tohoto světa. Ronaldo také, ale podle mě je Messi kompletnější."

Guardiola: "Messi je prostě úžasný, opravdu silný, opravdu rychlý, zpátky v tom nejlepším, jako byl, když jsem ho trénoval. Je nejlepším hráčem všech dob."

Terry: "Lionel Messi je celkem jasně nejlepší hráč všech dob. Je mi ctí, že proti němu můžu hrát a až skončím svou kariéru, bude to něco, za čím se můžu ohlédnout a říct si, že jsem hrál proti tomu nejlepšímu."

Roy Keane: "Když jsem byl malý,byl jsem velkým fandou Maradony a současná forma Ronalda je dobrá, ale Messi je tím nejlepším, jakého jsem kdy viděl. Pochvaly nerozdávám jen tak, ale Messi si to zaslouží. Hledám v jeho hře slabiny, ale nemůžu je najít."

Capello: "Za celý svůj život jsem neviděl tak kvalitního hráče."

Enrique: "Messi je bezpochyby nejlepším hráčem na světě a pro mě je nejlepší v celé historii fotbalu."

Maldini: "Kdybych si měl vybrat mezi Messim a Cristianem, zvolil bych Messiho, Messi proráží obranu, vytváří šance, má styl hry, který tak miluju, že kdybych si měl vybrat, vyberu bez debat Messiho."

Paul Scholes: "Přemýšlím o nejlepších hráčích, s kterýma jsem kdy hrál: Eric Cantona, Zinedine Zidane, Pirlo, Xavi, Cristiano Ronaldo - a nejlepší z nich je Messi."

Jürgen Klopp: "Messi je nejlepší. Někde tam musí existovat život, na nějaké jiné planetě. Protože on je příliš dobrý a my jsme pro něj příliš špatní."

Diego Simeone: "Messi je číslem 1. Žádný z dnešních hráčů se mu ani nepřibližuje."

Marco van Basten: "Tady není pochyb, Messi je jasně nejlepším hráčem na světě. Je fenoménem, který už vyhrál vše, ale pořád chce víc. Jeho skromnost jej dělá ještě větším."


Zdroje: sportbible.com, twitter.com/LioneI10i_



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Messi by se měl srovnávat pouze s Pelém, Maradanou a podobnými.

Určitě ne s Ronaldem, který se mu může rovnat pouze v počtu gólů, jinak absolutně v ničem.

10.01.2019, 08:36
Tarja Migueli

Já zcela souhlasím, u všech "ostatních" budeme asi vždycky zaslepení, ale jak to řekl Ronaldinho, snad každý, kdo má rád fotbal, si Messiho hru musí užívat. Ronaldo je nepopiratelně skvělý střelec a dříč, ale Messi je prostě Messi. Bohužel jsou to ale právě ty góly, na co se hledí, no. :)

10.01.2019, 09:34

Vypadá to jako tendencne psané, či vybrané jen superlativy na Messiho, mám teda stejný názor, nemyslím, že tu byl a bude lepší hráč, ale těch lidí, kteří upřednostňují Ronalda je spousta, což absolutně nechápu. Dobrý článek smiley

10.01.2019, 09:17
Tarja Creus

Tak je to takový výběr těch, co jsou pro Messiho, asi bys dokázal posbírat podobné i na Cristiana, ale vzhledem k těm jménům mi přišlo škoda to tu nemít. :)

10.01.2019, 09:29

Tak, zvlášť tady, asi všichni se shodneme na tom, že Messi je jedinečný a srovnání prostě nemá.
Ale dovolte mi doplnit jedno slovo. A to je slovo : ZATÍM.
2.ledna se mi narodil vnuk, takže tomu dejte pár let čas...

10.01.2019, 16:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat