Messi není jenom nejlepším hráčem v LaLize, ale také nejefektivnějším náhradníkem

Messi není jenom nejlepším hráčem v LaLize, ale také nejefektivnějším náhradníkem

Nad tím, kdo je nejlepším hráčem působícím v LaLize, asi není třeba dlouho bádat. Deník AS nicméně ocitoval zajímavou statistiku, která dokazuje, že Leo Messi je rovněž nejlepším lavičkářem v celé soutěži.

Když přišel Argentinec na hřiště z lavičky, nasázel už 24 ligových branek, což je cifra, kterou se nemůže pochlubit žádný z aktivních hráčů. Je pravdou, že rodák z Rosaria už pobíhá po španělských hřištích nějaký ten pátek, ovšem i přesto jsou jeho čísla velmi dobré - obzvláště přihlédneme-li k faktu, že v drtivé většině případů hraje v základní sestavě. Více branek tímto způsobem dali pouze Julio Salinas a Oscar de Paula (28, resp. 27).

V minulé sezoně se Messi dostal na plac jako náhradník pětkrát a třikrát z toho se prosadil - proti Leganés (3:1), Villarrealu (4:4) a Levante (1:0). K tomu se mu v duelu proti Athletiku povedlo nahrát Munirovi El Haddadimu na srovnávací gól. V aktuálním ročníku byl poslán z lavičky jenom jednou a to na Granadě, kde barcelonští padli 0:2. Vyjma souboje se Žlutou ponorkou, kde musel opustit hřiště předčasně, se ve všech zápasech objevil od první do poslední minuty.

Po restartu sezony 2019/20 se však může stát, že bude z lavičky nastupovat častěji, kor vezmeme-li v potaz fakt, že v posledních týdnech laboroval s drobným poraněním čtyřhlavého svalu. Pro Quiqueho Setiéna může být tato statistika velmi cenná. Jeho úsilí by měl rozložit rovnoměrně a u toho hlídat jeho zdravotní stav. V rozmezí zhruba pěti týdnů se odehraje 11 ligových zápasů a v Lize mistrů se o slovo přihlásí Liga mistrů. A na to vše musí být kapitán vzhledem k věku v perfektní kondici.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat