Messi přiznal, že se mu při turné špatně trénuje, ale že jsou takové zápasy zapotřebí; dle ter Stegena zavřel Suárez hodně úst

Messi přiznal, že se mu při turné špatně trénuje, ale že jsou takové zápasy zapotřebí; dle ter Stegena zavřel Suárez hodně úst

Hodně výřeční byli barcelonští hráči po triumfu 2:0 nad milánským Interem. U mikrofonu se postupně vystřídala pětice hráčů a to včetně autora obou branek nebo hvězdného Lea Messiho.

Lionel Messi

Potřebovali jsme zvítězit, protože jsme v obtížné skupině a v prvním kole jsme remizovali. Našim cílem je postoupit z prvního místa, ale Inter je skvělý tým. V pozdější fázi zápasu jsme si už vytvářeli šance, ačkoliv náš soupeř hrál v obraně blízko u sebe.

Vedeme si dobře a hlavním tématem k diskuzi je dnešní (vyjádření proběhla včera, pozn. přek.) vítězství a triumf nad Getafe. Před reprezentační přestávkou nám ještě schází Sevilla. Když není fotbal, objeví se hodně zmatení. Jsem rád, že jsem v pohodě dokončil zápas. Držím se utkání, protože s takovým rozpisem nemůžete tvrdě trénovat.

S Griezemannem samozřejmě nemáme navzájem žádný problém. Udržuji si dobrý vztah se všemi. Potřebovali jsme toto vítězství a nyní nastal čas se vyškrábat nahoru. Bylo pro nás těžké odstartovat, ale jdeme kupředu. Všechny dobré týmy zažívají těžké časy kvůli předsezoně, to není kritika. Netrénuje se vám tam dobře a taková je realita. Organizace takových duelů je však nezbytná.

Vidalův vstup na hřiště nám umožnil se zorganizovat co se presinku týče a hráli jsme pak lépe. Arturo je pro nás velmi důležitý. Získává míče a nakazí vás entusiasmem. Je dobře, že nastoupil.

Arthur Melo

Jsem přesvědčený, že to nebyl faul na penaltu. Spoluhráči na mě křičeli a já viděl, jak se blížil soupeř. Neudělal jsem úplný pohyb a nebyla to penalta.

Myslím si, že jsme na začátku utkání nebyli schopni tlačit. Valverde k nám o poločase promluvil a tento herní element jsme napravili.

Dodává nám to hodně důvěry a to jsme potřebovali. Je to velmi důležitá výhra v kontextu dalších zápasů.“

Každý hráč má svou vlastní charakteristiku a Vidal nám samozřejmě pomohl nasadit vyšší presink. Valverde věděl, co potřebujeme, ovšem pomohli nám hodně i naši fanoušci. Bez nich bychom nezvítězili.

Góly Suáreze nám strašně pomohly, jelikož to byl velice obtížný večer pro každého. Gratulace patří týmu.

Marc-André ter Stegen

Dali jsme dva velmi dobré góly, udělali nějaké chyby, ale to se stává. Soupeř má také skvělé dovednosti, nicméně nám se podařilo jej porazit. Trpěli jsme, ovšem i to je součástí fotbalu.

Suárez zavřel hodně úst. Je vždy soustředěný a ukazuje svou nejlepší verzi. Za tohle pokaždé bojuje a věděli jsme, koho s ním máme vepředu. Vždy je tam proto, aby dával branky.

Mezi klubem a týmem je vše v pořádku. Jsem rád, že jsem tady a hraji fotbal, o to mi vlastně jde. Vždycky chci s Barcelonou vyhrát a pro to potřebujeme být všichni na jedné lodi.

Každý den se snažím zlepšit a když to vyjde, skvělé. Těší mě, že jsem tam, kde je třeba, ve správný čas. Jsem součástí týmů a chci ukázat, že bojujeme o všechny trofeje.

K reprezentaci přistupuji s klidem a soustředím se na to, co potřebuji a abych se zlepšil. Pokud nastoupím, chci ze sebe vydat to nejlepší.

Pokaždé si užíváme, když je Messi na hřišti a dělá to, co umí nejlépe. Nahrává na góly, zaznamenává přihrávky, střílí a jsme rádi, že odehrál 90 minut. Kvůli zranění nehrál, ale doufáme, že se to nestane znovu. S ním na place je to vždy snazší.

Luis Suárez

Přestávka je z nějakého důvodu a věděli jsme, že kdybychom hráli i nadále tak, jak jsme hráli, prohráli bychom. Ukázali jsme však trpělivost v obtížném zápase a důvěra nám umožnila zvítězit. Jsou to velmi cenné tři body získané proti jednomu z přímých konkurentů v boji o postup.

Byli jsme více organizovaní při presinku, což vlastně trenér chtěl. Dal nám na vědomí, že jsme nepresovali takovým způsobem, jaký jsme si připravili. Také soupeř měl své silné stránky.

Jako střední útočník se vždy snažím pomoci týmu góly a asistencemi. Nikdy se nemůžete vzdát. Působíme v nejlepším týmu na světě a jsme pod drobnohledem. Musíme být silní.

Nélson Semedo

Příchod Artura Vidala byl rozhodující a Chilan si vedl velmi dobře. Do hry vnesl svou zarputilost, na kterou jsme u něj zvyklí a byl klíčový při reakci týmu.

Suárez a Messi jsou hráči, kteří jsou rozdíloví a dnes to znovu potvrdili. Bylo obtížné hrát v prvním poločase, ale našli jsme sílu zvrátit stav a druhá půle patřila nám. Zpevnili jsme se, lépe útočili a tlačili a to bylo klčíové. Chceme vyhrát všechno.

Na levé straně obrany jsem se cítil dobře, ačkoliv to není má přirozená pozice. Hlavní je mít šanci si zahrát a snažím se týmu pomoci co nejvíce je to možné.

Clément Lenglet

Myslím si, že v prvním poločase jsme hráče Interu nedostali pod pořádný tlak, byli nerozhodní a pokud hrajete proti takovému týmu, za chyby platíte. Umožnili jsme jim vytvořit si spoustu šancí a mnoho brejků. Ve druhé půli jsme několik věcí vylepšili a začali získávat mnohem výše míč. To nám pomohlo při vytváření vlastních příležitostí a nebezpečí před bránou soupeře. Podle mého jsme si ve druhém dějství vedli velmi dobře.

Jsem zde rok a nikdy jsem si nevšiml, že by zde nějaký hráč panoval. Když to srovnám s hráči, kteří jsou zde déle, tak nevím – zatím klub neznám tak dobře. Nikdy jsem však neviděl vládnout nějakého hráče. Rozhodnutí činí autority a my ze sebe vydáváme to nejlepší na hřišti.

Vztah mezi Messim a Griezmannem je normální. Když přijdete do klubu jako Barcelona, tak je normální, že si musíte najít své místo. Nebýt nesmělým a počkat na správný okamžik, kdy promluvit. Všichni víme, jaké fotbalové kvality Messi má a pomáhá nám strašit ostatní týmy, kterým čelíme.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Když si to přečtou ti, co píší jak trenér neví co dělat a že řeší co bude k večeři, tak by si mohli všimnout toho co říkají hráči....

03.10.2019, 10:15
Hanysek Biscuit

Jedna vlaštovka jaro nedělá. Pořád mám pochybnosti o jeho trenérském umu. Který zůstal v Bilbau a z potápějící se lodi ho zachraňuje Messi.

05.10.2019, 21:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat