Messi se vrátil po zranění, ale s bezbrankovým výsledkem nestihl nic udělat

Messi se vrátil po zranění, ale s bezbrankovým výsledkem nestihl nic udělat

Ačkoliv včerejší souboj Barcelony s Dortmundem skončil za skóre 0:0, Katalánce může alespoň těšit jednak přítomnost komety Ansua Fatiho a také návrat Lionela Messiho po jeho vleklých potížích s lýtkem.

Celkem 115 dní trvala přestávka, kterou musel absolvovat Lionel Messi od konce minulého ročníku a poté, co si v první den přivodil zranění lýtka. Po šesti týdnech rekonvalescence byl nakonec povolán na úvodní zápas v rámci UEFA Champions League na půdě Borussie Dortmund.

Naposledy se Argentinec s desítkou na zádech v barcelonských barvách představil 25. května letošního roku a to v prohraném finále Copy del Rey proti Valencii, která včera mimochodem vyválčila na Stamford Bridge výhru 1:0 nad domácí Chelsea. Pak přišlo zranění v první den po návratu z dovolené.

Tu měl prodlouženou z důvodu účasti na Copě Américe, kde jeho Argentina brala bronz. Doslova půl hodiny před odletem do Spojených států, v nichž se Barca představila v závěrečné fázi předsezonní přípravy, se pak zranil a nakonec za oceán neodcestoval a zůstal doma. Původně měla léčba trvat 10 dní.

Na hřiště věhlasného Signal Iduna Parku se dostal po zhruba hodině hry, kdy střídal rekordmana Ansua Fatiho. Messi si tímto splnil přání, které vyřkl po losu. „Vždy jsem chtěl hrát na jejich stadionu. Zatím jsem tuto příležitost neměl, ale fanoušci a zdejší atmosféra na mě zanechala dobrý dojem.

La Pulga, jak se tomuto rodákovi z Rosaria přezdívá, měl velmi blízko i k brance. V samotném závěru k němu z levé strany přiletěl centr od Nélsona Semeda, ale balón nakonec za zády Romana Bürkiho neskončil. I tak ale bylo příjemné vidět jednoho z nejlepších hráčů v dějinách opět v akci.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat