Leo Messi ukázal divákům 6. Zlatý míč a zaznamenal 35. hattrick kariéry v lize

Leo Messi ukázal divákům 6. Zlatý míč a zaznamenal 35. hattrick kariéry v lize

Hodně povedený byl sobotní večer pro Lionela Messiho. Ten se nejprve pochlubil příznivcům na tribunách s šestým Zlatým míčem v kariéře a nakonec si po skončení duelu jeho Barcelony proti Mallorce odnášel zápasový míč s sebou domů, jelikož za záda Manola Reiny poslal 3 góly.

Lionel Messi se v pondělí stal držitelem již 6. ocenění v originále nazvaném Ballon d’Or a o víkendu se rozhodl tento úspěch sdílet s fanoušky na ochozech Camp Nou. Ještě před začátkem utkání 16. kola LaLigy Santander proti Mallorce mu jej na plac přinesly jeho synové Thiago, Mateo a dokonce i nejmenší Ciro, s nimiž se La Pulga následně i vyfotila.

Pak už nechali tatínka úřadovat na hřišti. A že bylo na co se dívat. Třemi parádními góly se podílel na demolici Mallorky 5:2 a poté, co nedávno vyrovnal dvěma přímými kopy a proměněnou penaltou záznam Cristiana Ronalda v počtu hattricků (Portugalec jich v Realu stihl nasázet 34) v duelu proti Celtě Vigo, se nyní osamostatnil s pětatřicátým takovým počinem.

Zároveň si Argentinec upevnil vedoucí postavení v tabulce střelců španělské nejvyšší soutěže a to považte i přes fakt, že 5 kol zmeškal kvůli zranění. Za jeho dvanácti zásahy je ve formě hrající Karim Benzema, jemuž jedna trefa schází, a třetí místo v souboji o Pichichiho trofej okupují , Loren Morón z Betisu, Gerard Moreno z Villarrealu, Lucas Pérez z Alavésu a Luis Suárez.

Všichni mají přesně po osmi zásazích. Ovšem zpět k Messimu, kterému se už počtrnácté povedlo za jednu sezonu dostat na dvojciferný počet branek. Nikomu jinému z předních pěti evropských lig se to předtím nepodařilo. Celkem 7 z jeho tuctu branek v lize padlo zpoza velkého vápna a ani zde nemá v rámci starého kontinentu konkurenci.

Nejblíže jsou Radja Nainggolan z Cagliari a Marcel Sabitzer z Lipska, kteří mají „pouze“ 4 takové góly. Jeho počínání je zkrátka nepopsatelné a zdá se, že rekordy láme týden co týden. Messimu je 32 let a ve všech zápasech, v nichž za Barcelonu nastoupí, je tahounem. Dodejme, že ještě v pěti startech v tomto ročníku Lize mistrů přidal 2 góly a 3 asistence.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat