MESSI: VIDĚT NEYMARA V REALU BY BYLO STRAŠNÉ

MESSI: VIDĚT NEYMARA V REALU BY BYLO STRAŠNÉ

Lionel Messi v obsáhlém rozhovoru pro TyC Sports mluvil mimo jiné o případném přestupu Neymara do Realu Madrid.

Pro hvězdného Argentince by "bylo strašné," kdyby svého kamaráda a bývalého spoluhráče viděl v bílém dresu. Poukázal především na to, co Neymar s Barcelonou dokázal.

"Bylo by to strašné hlavně kvůli tomu, co všechno pro Barcelonu znamená. Ney tu vyhrál důležité trofeje. Vyhrál Ligu mistrů i La Ligu a pro všechny by to byla obrovská rána."

Uznal však, že "Real Madrid by z fotbalového hlediska byl ještě silnější. Mluvil jsem s ním, takže už ví, co si o tom myslím."

Dále také vysvětloval, že jeho budoucnost na profesionální úrovni je spojena pouze s Barcelonou. "Nemám nejmenší chuť opouštět Barcelonu. Nenašel bych pro sebe lepší místo. Jde o nejlepší tým na světě. Každý rok bojuju o to, abychom vše vyhráli. Nepotřebuju nikam odcházet, abych někomu něco dokazoval."

"Je to nejlepší město na světě, mé děti jsou tu šťastné a mají tady všechny kamarády. Není potřeba něco měnit. Barca a Argentina jsou dvě mé srdeční záležitosti."

O letošní blamáži proti Římu řekl jen stručně: "To jsme pos*ali. S výhodou, jakou jsme měli, jsme měli postoupit do semifinále. Bylo to obrovské zklamání. Byli jsme tak blízko..."

A co si myslí o úhlavním rivalovi? "Madrid má na každé pozici nejlepší hráče na světě, stejně jako my. Oni ale mají něco, co nikdo jiný nemá. I když hrají špatně, stejně vyhrají. To my musíme být daleko lepší než soupeř, abychom vyhráli."

"Motivuje mě, když Madrid vidím znovu ve finále Ligy mistrů, když vidím, jak vyhrávají...," pokračoval Messi. Po tom, aby byl nejlepší v historii, však nijak zvlášť netouží. "Nemám zájem být nejlepším v historii. Nikdy jsem neprohlašoval, že chci být první, druhý, třetí nebo čtvrtý... Pokaždé, když začíná nová sezóna, se snažím zlepšovat, snažím se všechno vyhrát, vždycky chci na hřišti nechat vše a odevzdat maximum za tým i za sebe."

"Kdybych byl nejlepší v historii, nic se nezmění. Vždycky se chci zlepšovat hlavně já sám a s nikým nesoupeřím. Nehraju totiž pro to, abych byl nejlepší v historii, ale abych se rok od roku zlepšoval a stále vyhrával."

Řeč padla samozřejmě také na národní tým Argentiny a na nadcházející Mistrovství světa v Rusku. "Zasloužíme si tam být díky naší historii. I když nás poslední kola kvalifikace stála hodně sil, musíme tam zase být." A případná výhra? "Po tom všem, čím jsme si prošli, je to víc touha než závazek. My jsme ti první, co chtějí v Rusku vyhrát."

"Je jasné, že vyhrát s národním týmem by bylo to nejlepší, protože nám nebylo moc přáno."

A na závěr při otázce na Pepa Guardiolu mluvil Leo o jeho unikátním stylu trénování. "Guardiola je jedním z nejlepších trenérů na světě. Díky němu vidíte věci, kterých si na hřišti normálně nevšimnete."

Z Guardiolova vedení nyní profituje i Messiho spoluhráč z reprezentace, Sergio Aguero. "Aguero pod Pepem hodně vyrostl po osobní stránce. Vidím to, když jej při hře sleduju. Je z něj teď jiný hráč."


Zdroje: sport-english.com, marca.com, goal.com



Diskuze

smiley

16.05.2018, 21:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat