Messi zpátky v hlavní skupině, Suárez a Dembélé si zrušili volný den a premiéra pro Fatiho

Messi zpátky v hlavní skupině, Suárez a Dembélé si zrušili volný den a premiéra pro Fatiho

Uplynulý pracovní týden byl nabitý co se tréninkových jednotek v katalánské metropoli týče a tak si nyní uděláme menší souhrn. Tou největší zprávou je návrat Lionela Messiho do hlavní skupiny po doléčení zranění a první pozvánka mezi dospělé pro perlu Juvenilu, Ansua Fatiho.

Uprostřed týdne měli barcelonští fotbalisté naplánovanou dvojí jednotku, která měla speciálního hosta v podobě nedávno vyměněné hvězdy NBA, Chrise Paula. Basketbalista – nově ve službách Oklahomy City Thunder – se setkal s Gerardem Piquém, Antoinem Griezmannem, Samuelem Umtitim, Ivanem Rakitičem, Sergiem Busquetsem a Sergim Robertem, kteří jsou velkými fanoušky tohoto sportu.

A na oplátku jim bývalý hráč New Orleans Hornets, Los Angeles Clippers a Houston Rockets drží palce i ze zámoří. „Sleduji tým a i když prohráli první kolo v lize, jsem si jistý, že v neděli proti Betisu zvítězí,“ pravil čtyřiatřicetiletý hráč působí na postu rozehrávače pro Barca TV, než jej Griezmann vyzval chytit penaltu. Nakonec se radoval Francouz.

Ale k samotnému trénování – do hlavní skupiny se po jednodenní absenci vrátil Nélson Semedo a z béčka byli pozváni Iňaki Peňa, Carles Pérez a Abel Ruiz. První trénink s dospělými si pak odkroutil rodák z Guiney Bissau hrající za výběr do devatenácti let, Ansu Fati. Lionel Messi pak dopoledne cvičili ještě o samotě.

Odpoledne, kdy se k mladíkům přidal ještě obránce Juan „Chumi“ Brandáriz, už však pracoval s ostatními – znovu na hřišti č. 2. Hráči pak trénovali v kompletních domácích soupravách, jelikož před trénováním se podrobili stejně jako jejich ženské kolegyně oficiálnímu focení pro potřeby LaLigy.

Ve čtvrtek sice měli hráči volno, nicméně Ousmane Dembélé a Luis Suárez se i přesto objevili v klubovém zázemí a zacvičili si. Oba jsou zranění a mají tak svůj individuální plán zotavení. Za stejné účasti jako na prvním středečním trénování se pak v pátek uskutečnil předposlední cvičební blok se začátkem v 9:30 SELČ.

V jehož polovině musel odstoupit Rafinha Alcántara a to kvůli zažívacím potížím. Tečku za přípravami udělá dnešní podvečerní trénink, před nímž proběhne ještě tiskovka trenéra Ernesta Valverde (17:30 SELČ). Zápas pod hlavičkou 2. kola španělské nejvyšší soutěže pak začíná na Camp Nou zítra v 9 hodin večer.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

My chceme Neymara smileysmiley

24.08.2019, 12:57
JoeCV Messi the Genius "10"!

a my zase neeeee :D

24.08.2019, 17:28
felpod JoeCV

Žádný fanoušek Barcy ho nechce...
27.9. je soud, kde se bude Neymar soudit s Barcelonou o "věrnostní bonus" z první smlouvy. A tenhle lulda by chtěl do klubu, se kterým se soudí???
A ještě nějakej jinej lulda by si ho v dresu Barcelony přál???
Ale no tak... ;)

24.08.2019, 22:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat