MEZINÁRODNÍ TURNAJ FANKLUBŮ 2017

MEZINÁRODNÍ TURNAJ FANKLUBŮ 2017

O víkendu se na Slovensku v obci Radava uskutečnil první ročník Mezinárodního turnaje Penyí s účastí slovenského, polského a českého fanklubu.

Tento turnaj organizovala slovenská Penya Eslovaca dels Alts Tatras.

Z polské Penyi Fanclub Barça Polska dorazilo přes 20 členů a stejný počet dorazit také z naší Penyi Lleó de Dues Cues.

Na Slovensko jsme se vydali převážně z Brna. A právě v Brně jsme ještě před odjezdem měli s Pavlem Ježkem setkání v Grill Baru Boby, kde se rýsuje naše fanklubová základna. Tento bar bude nyní sloužit setkáním fanoušků při sledování zápasů z Brna a okolí, a někdy také z celé České republiky. Právě v tomto městě se totiž poslední dobou setkává nejvíce fanoušků a členů našeho fanklubu.

Po obědě jsme vyrazili naším fanklubovým vozem. Cesta to byla pohodová, i když serpentiny, které nám Google poradil místo Bratislavy, nebyly zřejmě pro některé tou nejlepší volbou. Cesta ubíhala o něco rychleji i díky slivovici od Fouska.

Poté, co jsme dorazili do obce Radava, jsme se přivítali s pořadateli a ubytovali se. Následovala večeře a také pitný režim – ten je přeci před důležitým sportovním výkonem nejpodstatnější.

Dorazil i zbytek našeho týmu – včetně Miry Takáče, což znamenalo velké pozdvižení. Ten totiž pitný režim zahájil již po cestě, a tak dorazil ve velmi dobré formě.

Ihned byl s každým ze slovenské a polské penyi největší kamarád. A všechny naučil svůj chorál „ukažte těla, ukažte nádherná těla“, který samozřejmě vždy zpíval bez trička. A nakonec se právě z tohoto „chorálu“ stala taková řekněme hymna tohoto setkání a slyšet ho bylo opravdu často – i od Poláků.

Také jsme si přichystali pokřik, který nevymyslel nikdo jiný než náš Mira. Gořalka? Všem! Sex? Všem! Vítězství? Jenom nám!

Pár lidí dorazilo až později, a tak se veškerý program mírně posunul. Kolem 10. hodiny večerní nás pak oficiálně přivítal prezident slovenského fanklubu Peter Bellás. A následoval volný program – u některých až do 5 do rána. Kromě pití a bohatých historek byl na pořadu dne i bowling.

Sobota byla zahájena snídaní a následovalo společné focení a lehký trénink. Nám ještě dorazily 4 posily ze Slovenska a po obědě jsme se vydali na samotný turnaj. Bohužel počasí nám úplně nepřálo a tak se turnaj přesunul do haly.

Fanclub Barça Polska měl 11 hráčů, Eslovaca del Alts Tatras 12 hráčů, no a my hned 19. Což je sice skvělé a jsem rád za tento vysoký počet účastníků. Ale bohužel po přesunutí do haly to nebylo ideální. Proto jsme utvořili 2 týmy a každý hrál jeden poločas s každým ze soupeřů. Což se samozřejmě podepsalo na sehranosti a dalších důležitých aspektech hry. 

Turnaj byl zahájen bratrským soubojem, tedy mezi naším a slovenským fanklubem. I když jsme prohrávali již 0:3, nakonec jsme zápas málem zremizovali. Bohužel řada chyb a neproměněných šancí nás nakonec stála i bod a zápas skončil vítězstvím slovenské Penyi 3:2.

Druhý zápas jsme znovu nastoupili my, tentokrát proti Polákům, kteří opravdu nehráli v rukavičkách. Nedůsledná obrana nakonec vedla k vysoké prohře 9:3.

Třetí zápas vyhráli také Poláci, když pořadatelé porazili 3:0, a tak se vítězem prvního ročníku Mezinárodního turnaje fanklubů stala polská penya Fanclub Barça Polska.

Po skončení jsme si ještě zahráli proti sobě a mnou vedený tým porazil tým vedený zkušeným Mirou Takáčem 14:12, kdy se mi povedlo vstřelit rovných 10 gólů. Možná by je příště chtělo vstřelit během turnaje a ne až po jeho skončení.

Pak byl znovu zahájen volný program. U některých to znamenalo znovu pitný režim, jiní vyrazili do sauny.

Následovala večeře a pak již vyhlášení výsledků turnaje a další oficiality. Začalo se třetím místem a pohár z rukou pořadatele převzal náš kapitán Jan Rotrekl (Gianni). Druhé místo převzal kapitán Slovenské penyi a následovalo vyhlášení vítěze a gratulace polskému fanklubu. Puštěna byla i polská hymna, což si Poláci náramně užívali.

Poté byl vyhlášen nejlepší střelec, což byl se třemi góly Martin Miškařík z našeho fanklubu. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen brankář slovenského fanklubu.

Pak přišla na řadu ta nejdůležitější oficialita, a to podepsání memoranda o spolupráci.

To podepsal prezident slovenské Penyi Peter Bellás, prezident polské Penyi Paweł Kołodziejski a já jako prezident českého fanklubu. Detaily z podepsání memoranda si můžete přečíst zde.

Následovaly krátké proslovy a pak už zápas Barçy s Gironou. I když pořadatelé celý turnaj a vše zorganizovali dokonale, nebýt Pavla Ježka a jeho notebooku a dat, zápas bychom možná ani neviděli. Internet, a vlastně i signál v penzionu nepatřil k nejsilnějším.

Zápas začal a s ním i fandění. I když jsem přeci jen čekal o něco více, vzhledem k počtu lidí a množství alkoholu. Čím to ale bylo, se vyřešilo v druhém poločase. Přišel Mira Takáč, který na prvním poločase chyběl, a atmosféra se ihned zlepšila o 200 % a nechyběl ani pokřik „ukažte těla“. Ten se zopakoval i po góle a tričko si určitě nesundal jen Mira. Slavilo se ve velkém stylu.

Poté následovala volná zábava, která znovu pokračovala až do ranních hodin. Na programu byl znovu bowling a v pozdějších hodinách i tancování. Na kreace Miry některé Polky jen tak nezapomenou.

Ráno následovala snídaně a pak už jen rozloučení a poděkování pořadatelům za úžasný víkend.

Na závěr bych rád poděkoval pořadatelům ze slovenského fanklubu za skvělou organizaci. Pak bych rád pogratuloval polskému fanklubu Barça Polska k vítězství a následně poděkoval všem zúčastněným. Věřím, že další ročník bude zastoupen ještě více fankluby.

Speciálně děkuji všem členům z našeho fanklubu, kteří dorazili. I přes velkou vzdálenost se nás nakonec sešlo 21, což je úžasný počet. Věřím, že jakmile se sehrajeme a vypilujeme taktiku, výsledky budou lepší. 

Visca el Barça i visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Ještě jednou díky všem, bylo to úžasné!

Některé hlášky a historky prostě nejsou zveřejnitelné a nebo se prostě nedají dost dobře popsat, to se musí zažít smiley

Jako například "Coooooo?" a podobně smiley

Věřím, že další rok nás pojede ještě více smiley

26.09.2017, 14:49

Ja ĎAKUJEM za pozvanie a super prijatie smiley Visca el Barça smiley

26.09.2017, 20:06
Migueli Sabinho
Systémový administrátor

Takové super posily vždycky rádi přivítáme smiley

26.09.2017, 20:50
Migueli
Systémový administrátor

Za rok zřejmě i s účastí rakouské a německé Penyi smiley

27.09.2017, 11:34
Migueli Migueli
Systémový administrátor

S tou rakouskou (z Vídně) jsme se měli možnost potkat již v Praze na zápase s Plzní smiley

27.09.2017, 11:35
Migueli
Systémový administrátor

Fotky z turnaje: ulozto.sk

heslo: meitn

Vypadají luxusně!

03.10.2017, 14:24
Migueli
Systémový administrátor

Report pořadatelů: fcbarca.sk

05.10.2017, 10:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat