Milito: Martínez dokáže zahrát v jakémkoliv týmu na světě

Milito: Martínez dokáže zahrát v jakémkoliv týmu na světě

Diego Milito byl zpovídán pro argentinský portál Infobae a pro něj okomentoval výkony svého krajana Lautara Martíneze a také vzpomínal na semifinále Ligy mistrů v roce 2010 mezi jeho tehdejším zaměstnavatelem z Interu a Barcelonou.


Dokážete si představit Lautara vedle Messiho?

On může hrát v jakémkoliv klub na světě. Je to fantastický útočník a skvělý chlap. Hodně se mi líbí a obzvláště jsem spokojený se vším, co se kolem něj děje. Domnívám se, že je v Interu - jednom z největších gigantů planety - velmi spokojený, ovšem pokud bude muset odejít do Barcelony, budu mu přát to nejlepší. Nepochybně si jej dokážu představit s Messim a samo sebou, že by spolu dokázali hrát. Už to předvedli v národním týmu a určitě si s ním bude dobře rozumět i v Barceloně, pokud tam zamíří.

Vypadá to, že bude skvělým útočníkem dalších 10 let.

Také si myslím, má pro to všechny předpoklady. Je skvělý, mladý, ale už nyní má některé vryté rysy. Je to kluk, který se chce pořád učit a má spoustu výhod, které mohou být příkladné.

Mourinho nebo Guardiola?

Samozřejmě volím Mourinha, jelikož jsem s ním pracoval. S Guardiolou jsem to štěstí neměl, což je škoda. Jako trenéra jej obdivuji, ale jinak jej neznám. S Josém jsem spolupracoval a uvědomuji si, jak mi pomohl, co mě naučil a jaký význam měl pro mou kariéru. Dal mi šanci hrát za Inter, kde jsem vyhrál vše.

Hodně se mluví o vašem odvetném klání s Barcelonou, ale na skvělý výkon Interu v prvním utkání si nikdo nevzpomene.

To je pravda. Častokrát se rozzlobím, jelikož tisk byl poněkud neférový vůči našemu týmu. Nehovořím teď o Itálii, kde jsme byli prakticky hrdiny. Jinde se ale na nás útočilo a kritizovala se naše defenzivní hra. Tvrdím, že lidé mají v paměti jeden obrázek, ale nedívají se na to ze širší perspektivy. Tehdejší Inter hrál se čtyřmi útočníky - Sneijderem, Eto'oem, Panděvem a mnou. K tomu byl Brazilec Maicon spíše křídelník než krajní obránce. Nazývat takový celek defenzivním se mi zdá nefér. Spousta lidí si vzpomene na odvetu s Barcelonou bez připomenutí kontextu. Inter nebyl ve finále 45 let a měl výhodnější stav. Lidé nemluví o prvním utkání, ve kterém jsme hráli skvěle a zvítězili 3:1. Otočit stav po porážce s Barcelonou nás naplnilo pýchou. Tento souboj se zkrátka neanalyzoval jako dvojzápas. V příštím roce vyhrála Barca ve finále nad United a zatočila při tom soupeřům hlavy. A to byl prakticky stejný tým.

Vzhledem k oblíbenosti Barcelony se moc o prvním zápase nemluví a na ten duel se nedívalo jako na dva zápasy. Cappa řekl, že vyhrál antifotbal.

Oblíbenost Barcelony je v pořádku, komu se její tehdejší fotbal nelíbil? Je však třeba dát věci do kontextu. Měli jsme stejný plán, jako v prvním zápase, ale začátek byl tak žhavý, že jsme jej museli změnit a pak jsme hráli vabank.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat