Miralem Pjanič chce víc

Miralem Pjanič chce víc

Miralem Pjanič je nucen čekat na herní čas, kterého by chtěl v Barcelonském dresu dosáhnout. Bosenský záložník od svého příchodu z Juventusu v létě, i přes slušné výkony, prozatím odehrál méně času než si nejspíš představoval.

Třicetiletý zkušený hráč určitě věděl, že to bude na Camp Nou těžké. Záložníci v Barceloně byli vždy nabití talentem světové extra třídy a hráli v klubu veledůležitou roli. Pjanič však věří ve své fotbalové schopnosti a ve své kariéře hrával ve všech klubech pravidelně. Ve svých klubech většinu času patřil mezi klíčové hráče a trenéři na něj spoléhali. Toto platilo v Lyonu, v AS Řím a v neposlední řadě také v Juventusu, kde přestoupil v roce 2016 jako jeden z nejlepších záložníků celé Serie A. 

Ačkoliv jeho přestup byl potvrzen ještě předtím, než klub převzal Ronald Koeman, Pjanič byl vždy v plánech nizozemského trenéra na Camp Nou. Záložník se zapojil do tréninků s týmem později z důvodu pozitivního testu na koronavirus a musel dohnat předsezónní část přípravy. 

Ve složení záložní řady je jasnou volbou číslo jedna Frenkie De Jong. Vedle něj v systému 4-2-3-1, který nově Koeman používá, častěji nastupoval Sergio Busquets právě na úkor Pjaniče, což u fanoušků nevyvolalo příznivé reakce. Obvláště v průběhu sezóny, kdy se postupem času tah s Busquetsem neukazuje jako správné řešení.  

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat