Miralem Pjanič - kompletní záložník

Miralem Pjanič - kompletní záložník

Deník Marca zanalyzoval hru Miralema Pjaniče, jenž patří k hlavním cílům Barcelony pro nadcházející přestupové období. Třicetiletý středopolař je ohodnocen na 52 milionů eur a mezi jeho silné stránky patří kreativita, hra v trojúhelnících a schopnost podpořit obránce.

Hra na trojúhelníky

Bývalý hráč Lyonu či Říma umožňuje využít situací, kdy soupeř vytváří tlak na hráče s míčem a centrujícího do linií, kde jsou spoluhráči. Fotbalista s balonem tak musí pod tlakem přihrát spoluhráči, aby ten mohl hrát se třetím a vyšel z této situace bez ztráty kytičky. Pjanič toto dosahuje velmi efektivním způsobem a díky tomu svede překonat první nával tlaku, což je důležité pro celky, kteří riskují na své půlce.

Dobrý přehled na hřišti

Bosenský špílmachr hraje se zvednutou hlavou, aby viděl, jaká je situace na hřišti a našel pro ní nejlepší řešení. Takto dokáže kontrolovat pozice svých spoluhráčů a protihráčů a to nejen těch, vedle něj, ale i v jiných zónách. Pak má větší prostor na manévrování, ve kterém využívá svých přesných narážeček. Opět klíčová vlastnosti pro středopolaře, který tvoří hru.

Podpora obrany

Není to však jen ofenzíva, na kterou se Pjanič zaměřuje. Velmi aktivně pracuje i při tom, když má míč ve vlastnictví konkurent. Jeho cílem je ubránit středovou část placu a někdy se i zatahuje. Dokáže dobře číst hru a pozičně se umístit tak, aby dokázal eliminovat hrozbu vytvářenou oponentem. To je důležité pro celky, kteří brání zónově namísto na osobní obranu.

Reakce po ztrátě míče

Další dobrou vlastností Pjaniče je to, jak dokáže zareagovat při situacích, kdy jeho výběr riskuje, že přijde o míč. Pro ty, které dominují zápasům, je nezbtné vyvarovat se protiútokům soupeře, když zachybují. Rodák z Tuzly se pak postaví za míč, aby navýšil počet hráčů působících v defenzivní formaci.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat