Mladý stoper z juniorky odejde z Barcelony pouhý rok po svém příchodu

Mladý stoper z juniorky odejde z Barcelony pouhý rok po svém příchodu

Španělská média mají jasno - Xavier Mbuyamba, člen kádru Juvenilu A, brzy opustí katalánský velkoklub a to jen po roce, co do něj zamířil. V čem se však neshodnou jsou důvody odchodu osmnáctiletého středního obránce.

Deník Sport tvrdí, že představitelé Barcy mu sdělili, že v příští sezoně nebude v týmu a nemá v plánu využít možnost prodloužit jeho kontrakt o další tři roky. S touto informací přišel i známý žurnalista Gerard Romero z rozhlasové stanice RAC1. Hráč si krok za krokem zvykl na to, co po něm trenéři chtějí, nicméně přesvědčit je evidentně nedokázal.

AS to ale vidí jinak. Podle plátku sídlícího v Madridu požádal sám Nizozemec o odchod, jelikož klub je nerozhodnutý co se týče jeho budoucnosti. Údajně nevidí perspektivu a vidinu A-týmu, když i takový talent, jako Ansu Fati, může zamířit na hostování. Agent Carlos Barros prozradil v interview pro Voetbal International, že o služby jeho klienta stojí přední celky.

Těmi mají být konkrétně Juventus, Inter, Chelsea a Real Madrid. Aby však hrál pravidelně, reálnější se jeví přesun do jedné z destinací v jeho rodné zemi - nabízí se Alkmaar nebo Utrecht. Jen připomeňme, že Xavier Mbuyamba přišel do FCB vloni v srpnu z mládeže Maastrichtu. Osobně jej schválil Patrick Kluivert, jenž využil faktu, že londýnská Chelsea nemohla kvůli trestu nikoho registrovat.

Zadák měřící 195 centimetrů odehrál 3 duely v Mládežnické lize a v utkání proti Ejei byl na lavičce Barcy B. Jednou si dokonce i zatrénoval s áčkaři. Právě kouč rezervního mužstva, Francisco Javier García Pimienta, bude mít pro příští rok přeplněný střed defenzívy, kde může počítat s Ronaldem Araújem, Jorgem Cuencou, Óscarem Minguezou a Arnauem Comasem. Pro Mbuyambu by tak nezbylo místo.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Snad v tom vedení vědí, co dělají...

19.05.2020, 10:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat