Možné vyloučení z Ligy mistrů

Možné vyloučení z Ligy mistrů

Dle deníku Welt je možné, že FC Barcelona bude sankcionována za porušení finančních pravidel a může být vyloučena až po dobu tří let z Ligy mistrů. Důvodem možné sankce podle UEFA jsou domnělé porušení finančních předpisů UEFA, kdy jsou kluby povinny vyrovnávat výdaje proti odpovídajícím příjmům. V tomto případě je hodnocení obvykle prováděno na základě posledních tří sezón.

I když Barcelona oznámila zisk 304 milionů eur schválený na valné hromadě 21. října, Welt tvrdí, že by tyto bilance mohly být zpochybněny, protože finanční předpisy UEFA berou v potaz pouze transakce přímo odvozené s fotbalovými záležitostmi.

Barcelona však podle zprávy Mundo Deportivo nemá záznam o možném opatření ze strany UEFA, která se oficiálně nevyjádřila k této záležitosti, ovšem dle některých zdrojů není zcela překvapena i vzhledem k nedávnému rozhodnutí soudu ohledně vytvoření Superligy. UEFA proti tomuto projektu silně protestuje, například předseda Aleksander Čeferin je velmi hlasitým odpůrcem.


Zdroje: welt.de



Diskuze

Také jsem proti Superlize, ale myslím, že by se dalo udělat něco jako "superliga" úpravou LM. Dovedu si představit, že by byla základní skupina a pak klidně další skupina s postupujících týmů a odtud třeba jen nejlepší dva hráli semifinále a finále. Momentálně se nejlepší týmy vyřadí během pár zápasů. Znamenalo by to samozřejmě více zápasů v LM. Museli by být nějaké vložené kola na víkendy a to by znamenalo snížení týmů v jednotlivých ligách, tak aby tam na tyto zápasy vznikl prostor.

23.12.2023, 18:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat