Možné vyloučení z Ligy mistrů

Možné vyloučení z Ligy mistrů

Dle deníku Welt je možné, že FC Barcelona bude sankcionována za porušení finančních pravidel a může být vyloučena až po dobu tří let z Ligy mistrů. Důvodem možné sankce podle UEFA jsou domnělé porušení finančních předpisů UEFA, kdy jsou kluby povinny vyrovnávat výdaje proti odpovídajícím příjmům. V tomto případě je hodnocení obvykle prováděno na základě posledních tří sezón.

I když Barcelona oznámila zisk 304 milionů eur schválený na valné hromadě 21. října, Welt tvrdí, že by tyto bilance mohly být zpochybněny, protože finanční předpisy UEFA berou v potaz pouze transakce přímo odvozené s fotbalovými záležitostmi.

Barcelona však podle zprávy Mundo Deportivo nemá záznam o možném opatření ze strany UEFA, která se oficiálně nevyjádřila k této záležitosti, ovšem dle některých zdrojů není zcela překvapena i vzhledem k nedávnému rozhodnutí soudu ohledně vytvoření Superligy. UEFA proti tomuto projektu silně protestuje, například předseda Aleksander Čeferin je velmi hlasitým odpůrcem.


Zdroje: welt.de



Diskuze

Také jsem proti Superlize, ale myslím, že by se dalo udělat něco jako "superliga" úpravou LM. Dovedu si představit, že by byla základní skupina a pak klidně další skupina s postupujících týmů a odtud třeba jen nejlepší dva hráli semifinále a finále. Momentálně se nejlepší týmy vyřadí během pár zápasů. Znamenalo by to samozřejmě více zápasů v LM. Museli by být nějaké vložené kola na víkendy a to by znamenalo snížení týmů v jednotlivých ligách, tak aby tam na tyto zápasy vznikl prostor.

23.12.2023, 18:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
30. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat