Muniesa: Tři dny jsem si myslel, že Xavi odejde z Al-Saddu do Barcelony

Muniesa: Tři dny jsem si myslel, že Xavi odejde z Al-Saddu do Barcelony

Po několika letech v La Masii a štacích ve Stoke City a Gironě se Marc Muniesa vydal zkoušet své štěstí do Kataru, kde se potkává s ikonou svého mateřského celku, Xavim Hernándezem. Kontakty v něm má stále, obzvláště pak v podobě Sergiho Roberta, jenž je jeho blízkým přítelem. Právě o Barceloně povyprávěl v interview pro deník Sport.

Všechno, co se tam stalo, bylo divné. Propuštění Valverdeho, tlak z venku kvůli hře, tým bez duše. Je obtížné dělat to, co Pep nebo Luis Enrique a druhý jmenovaný už si trochu pohrával s protiútoky. Vzhledem ke zraněním Dembélého a Suáreze není moc možností do útoku a Griezmann se nepostavil této výzvě. Messi je poněkud osamělý.

Nejlepší zprávou pro klub je to, že za něj hraje Ansu Fati, který necítí strach. Doufám, že Barca vyhraje ligu a Ligu mistrů. Klub nejvíce investuje do mezd hráčů a je normální, že dohoda o jejich snížení chvíli trvala. Každý si chtěl prosadit to své a nakonec právě oni stanovují velký vzor tím, že zachovají platy zaměstnanců. Je to velmi pozitivní.

Abidal a Óscar Grau (sportovní ředitel a výkonný ředitel, pozn. přek.) odletěli do Kataru v zimě a všechno bylo zvenčí hodně promíchané. Tři dny se zdálo, že by Xavi mohl odejít. Bylo mi z toho smutno, jelikož spolu dobře vycházíme a z osobního pohledu by to byla velká ztráta. Xavi opravdu chtěl pracovat Barceloně, ale nakonec z toho sešlo.

Dříve nebo později se tam ale dostane. Neustále se snaží motivovat fotbalisty a spousta Katařanů z jeho týmu mi sdělili, že si přáli jeho setrvání. Xavi je vzorem a jeho hra je dynamický a založená na držení míče.“ Dodejme, že zpovídaný stoper, jemuž je 28 let, hraje od loňského roku za konkurenční Al-Arabi.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat