Na Camp Nou dnes dojde k opětovnému shledání starých přátel

Na Camp Nou dnes dojde k opětovnému shledání starých přátel

Dnešní měření sil Blaugranas a Nerazurri v rámci 2. kola skupiny F UEFA Champions League s sebou přináší i setkání několika bývalých spoluhráčů a to nejen mezi oběma soupeři, ale také odjinud.

Asi největší návrat zažívá Alexis Sánchez. Ten byl součástí barcelonského áčka mezi lety 2011 a 2014 a za tu dobu byl u zisku šesti trofejí – konkrétně jednoho ligového titulu, národního poháru, evropského Super Cupu, jedné zlaté medaile z Mistrovství světa klubů a dvou španělských superpohárů.

Ze současného kádru si třicetiletý Chilan pamatuje už pouze Gerarda Piquého, Sergia Busquetse, Lionela Messiho, Sergiho Roberta a Jordiho Albu. Do Katalánska zamířil bývalý hráč Arsenalu a Manchesteru United z italského Udine, kde působil po štaci v domácím Colo-Colo.

Uruguay kontra Francie, klapka podruhé

Podruhé v historii si pak změří proti sobě síly bývalí hráči Atlétika Madrid a to Diego Godín a Antoine Griezmann. Poprvé se tak stalo na loňském světovém šampionátu FIFA v Rusku. Oba sdíleli kabinu u madridského celku 5 let a vzhledem k postům dojde i na přímou konfrontaci.

A znovu Chile

V záložní řadě pak může dojít na souboje mezi Arturem Vidalem a Kwadwem Asamoahem. Oba fyzicky zdatní středopolaři se potkávali v Juventusu mezi léty 2012 a 2015 a to shodou okolností hlavně pod Antoniem Contem, který je první dvě sezony vedl. Společně pak všichni došli ke dvěma po sobě jdoucím scudettům (vítězství v Serii A, pozn. přek.).

Kromě výše uvedených příkladů se potkají i reprezentační kolegové. Z Uruguaye to je Luis Suárez s již jmenovaným Godínem a Matíasem Vecinem, Argentinu zastupují Lionel Messi s Lautarem Martínezem, za Chorvatsko nastupují Ivan Rakitič s Marcelem Brozovičem a ještě zbývají Nizozemci Frenkie de Jong se Stefanem de Vrijem.

Pouto Inter – Barca

Na závěr pak dodejme, že existuje mnoho dalších hráčů, kteří ve své historii oblékalo dresy obou celků. V historii zmiňme například jediného španělského držitele Zlatého míče Luise Suáreze, posléze to pak byli Brazilec Ronaldo či Luis Figo a v poslední řadě to byli Philippe Coutinho (dnes na hostování v Bayernu) nebo Samuel Eto’o.

Barca byla týmem, kde jsem dokázal přinutit miliony afrických dětí snít, že je v životě možné všechno. A Inter to potvrdil. Dva trebly za sebou v jiných týmech. Lidé mi říkali, ať nejdu do Itálie, protože zde mají barevní lidé problémy. Udělal jsem dobře, když jsem tuto radu ignoroval,“ řekl kamerunský ostrostřelec, jenž před nedávnem pověsil kopačky na hřebík.

Dalšími známějšími jmény, které si ve své kariéře vyzkoušeli Barcelonu a Inter jsou Helenio Herrera, Francesco Coco, Rafinha Alcántara, Maxwell Andrade, Zlatan Ibrahimovič, Edgar Davids, Thiago Motta, Martín Montoya a Nicolae Simatoc.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat