Nabitý program Barcelony do zimní přestávky: Souboj s Atlétikem, El Clásico či vyvrcholení skupinové fáze Ligy mistrů

Nabitý program Barcelony do zimní přestávky: Souboj s Atlétikem, El Clásico či vyvrcholení skupinové fáze Ligy mistrů

Poslední reprezentační přestávka finišuje a po ní se opět dostane na fotbal klubové úrovně. Barcelonu čeká do konce kalendářního roku 2019 celkem 8 utkání napříč osmadvaceti dny a mezi nimi takové šlágry, jako ligové s oběma madridskými celky a zbývající dva souboje v základní skupině F letošní Ligy mistrů s Borussií Dortmund a Interem Milán.

Všechno pro Katalánce začne již tuto sobotu popoledním utkáním na půdě Leganés v rámci 14. kola LaLigy Santander. Na stadionu Butarque se v minulém ročníku zrodila překvapivá porážka 1:2 a tak mají svěřenci Ernesta Valverdeho co napravovat. Hned o 4 dny později se o slovo opět po nějaké době přihlásí UEFA Champions League.

Tentokrát přivítají barcelonisté doma Dortmund a to v 5. kola základní části. Pokud nad německým vicemistrem zvítězí, budou se radovat z postupu do osmifinále. V sobotu se na úvod posledního měsíce tohoto roku uskuteční šlágr dalšího ligového kola s Atlétikem Madrid. Peprný bude tento souboj hlavně pro Antoina Griezmanna.

Francouzský forvard přestoupil letos v létě právě ze stadionu Wanda Metropolitano, na kterém se sobotní duel uskuteční, na Camp Nou. A další měření sil s Los Colchoneros na sebe nenechá dlouho čekat – dorazí totiž už v lednu a to v rámci semifinále Supercopy de Espaňa, kterou bude poprvé ve formátu „Final Four“ hostit Saúdská Arábie.

Následovat bude další domácí zápas a to proti nováčkovi z Mallorky. Celek z Baleárských ostrovů se do Katalánska podívá poprvé od ročníku 2012/13, kdy zde utržili vysokou porážku 0:5. Tři dny na to dojde na derniéru skupinové fáze Ligy mistrů. Soupeřem bude na stánku Giuseppeho Meazzy domácí Inter, se kterým zde Blaugranas loni remizovali 1:1.

Zdroj: fcbarcelona.com
Zdroj: fcbarcelona.com

Rozhodovat se pak může na obou stranách i o místence do jarní části turnaje. Dne 14. prosince pojedou barcelonští fotbalisté znovu ven a to pod hlavičkou 17. kola na neoblíbenou Anoetu, nyní oficiálně nesoucí název Reale Arena. Domácí Real Sociedad zahájil sezonu ve velkém stylu a aktuálně je 5. v tabulce. Vzájemné střetnutí v minulém roce skončilo výhrou hostů 2:1.

Opravdový bonbonek pak přichystá předposlední souboj v roce a to proti Realu Madrid. Ten se uskuteční zhruba 98 hodin po závěrečném hvizdu v San Sebastiánu a to kvůli přeložení z října, kdy v katalánské metropoli panovaly nepokoje proti věznění politiků. Barcelona se bude určitě snažit o pokračování v lepší vzájemné bilanci, když má o 1 vítězství více než její rival (96:95).

Tečku za rokem 2019 udělá znovu utkání na Camp Nou a to s Deportivem Alavés, které se uskuteční v sobotu 21. prosince a završí tak již zmíněnou šňůru osmi zápasů za prakticky jeden měsíc. Nový rok pak zahájí rovnou městské derby s Espanyolem, jež bude hostit RCDE Stadium v Cornelle dva dny před jedním z nejvyznamnějších svátků v Katalánsku, Tří králů, tedy 4. ledna.

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat