Naléhavé problémy, které musí Mateu Alemany vyřešit do 30. června

Naléhavé problémy, které musí Mateu Alemany vyřešit do 30. června

V Barceloně je potřeba do 30. června vyřešit několik problémů, aby klub zakončil finanční rok v plusových číslech. Sportovní ředitel Mateu Alemany a jeho tým má spoustů práce.

Jedná se především o tyto hlavní problémy:

  • Vyjednávání o dalším snížení mezd
  • Prodat hráče a vytvořit v kádru prostor
  • Prodloužení smlouvy s Gavim
  • Případ Dembélé

Prodloužení smlouvy s Robertem je první částí, která byla vyřešena. V případě smlouvy pro španělského hráče došlo ke snížení platu. Jednání nyní proběhnou u dalších třech kapitánů, a to u Sergia Busquetse, Jordiho Alby a Gerarda Piquého. Busquets při dotazu neskrýval zklamání, že se zprávu dozvěděl dříve z médií než od vedení klubu. Stejně jako Jordi Alba však vyjádřil zájem klubu pomoci.

Mezitím musí Alemany pracovat také na odchodech. V tomto smyslu již Xavi několik hráčů požádal o odchod. Mělo by se jednat o Neta, Lengleta, Umtitiho, Minguezu, Puiga a Braithwaiteho. Hráči jako Dest, Depay a de Jong by mohli v případě dobré nabídky rovněž odejít. U de Jonga by se jednalo o vysokou částku, která by klubu pomohla. Trenér Xavi má záložníka rád a přeje si, aby zůstal, zároveň si je však špatné situace vědom.

Dalším důležitým bodem je prodloužení smlouvy s Gavim. Jeho současný kontrakt vyprší příští rok. Navzdory neshodám s agentem během vyjednávání, chce Gavi v klubu zůstat a vedení věří, že se jednání dotáhnou do úspěšného konce.

V případě Ousmaneho Dembélého vše nasvědčuje tomu, že 30. května odejde jako volný hráč. Barcelona mu nabídku přednesla, dosud však od hráče a agenta odpověď nedostala. Xavi si přeje setrvání francouzského křídelníka, ale vše nasvědčuje tomu, že odejde. V poslední době se začalo hovořit o Chelsea.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Hm... Pokud by se prodali výše zmínění hráči do 30. června, byla by to paráda. Ale absolutně tomu nevěřím. Těžko se za tak krátkou dobu vzdají toho balíku, co u nás berou jen aby vzali nějakou nabídku, kde budou brát oproti nynější drobné..😅

14.06.2022, 09:18

In Matheu We Trust. Amen.

14.06.2022, 18:09
blaugrana blaugrana

*Mateu

14.06.2022, 18:09

De jong do United smileyGamper se už otáčí v hrobě pomalu rychleji, než Karel Kryl ..

16.06.2022, 15:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat