Naléhavé problémy, které musí Mateu Alemany vyřešit do 30. června

Naléhavé problémy, které musí Mateu Alemany vyřešit do 30. června

V Barceloně je potřeba do 30. června vyřešit několik problémů, aby klub zakončil finanční rok v plusových číslech. Sportovní ředitel Mateu Alemany a jeho tým má spoustů práce.

Jedná se především o tyto hlavní problémy:

  • Vyjednávání o dalším snížení mezd
  • Prodat hráče a vytvořit v kádru prostor
  • Prodloužení smlouvy s Gavim
  • Případ Dembélé

Prodloužení smlouvy s Robertem je první částí, která byla vyřešena. V případě smlouvy pro španělského hráče došlo ke snížení platu. Jednání nyní proběhnou u dalších třech kapitánů, a to u Sergia Busquetse, Jordiho Alby a Gerarda Piquého. Busquets při dotazu neskrýval zklamání, že se zprávu dozvěděl dříve z médií než od vedení klubu. Stejně jako Jordi Alba však vyjádřil zájem klubu pomoci.

Mezitím musí Alemany pracovat také na odchodech. V tomto smyslu již Xavi několik hráčů požádal o odchod. Mělo by se jednat o Neta, Lengleta, Umtitiho, Minguezu, Puiga a Braithwaiteho. Hráči jako Dest, Depay a de Jong by mohli v případě dobré nabídky rovněž odejít. U de Jonga by se jednalo o vysokou částku, která by klubu pomohla. Trenér Xavi má záložníka rád a přeje si, aby zůstal, zároveň si je však špatné situace vědom.

Dalším důležitým bodem je prodloužení smlouvy s Gavim. Jeho současný kontrakt vyprší příští rok. Navzdory neshodám s agentem během vyjednávání, chce Gavi v klubu zůstat a vedení věří, že se jednání dotáhnou do úspěšného konce.

V případě Ousmaneho Dembélého vše nasvědčuje tomu, že 30. května odejde jako volný hráč. Barcelona mu nabídku přednesla, dosud však od hráče a agenta odpověď nedostala. Xavi si přeje setrvání francouzského křídelníka, ale vše nasvědčuje tomu, že odejde. V poslední době se začalo hovořit o Chelsea.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Hm... Pokud by se prodali výše zmínění hráči do 30. června, byla by to paráda. Ale absolutně tomu nevěřím. Těžko se za tak krátkou dobu vzdají toho balíku, co u nás berou jen aby vzali nějakou nabídku, kde budou brát oproti nynější drobné..😅

14.06.2022, 09:18

In Matheu We Trust. Amen.

14.06.2022, 18:09
blaugrana blaugrana

*Mateu

14.06.2022, 18:09

De jong do United smileyGamper se už otáčí v hrobě pomalu rychleji, než Karel Kryl ..

16.06.2022, 15:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat