Álex Balde si připsal další dobrý výkon

Álex Balde si připsal další dobrý výkon

Při svém pátém letošním startu v LaLize si mladý obránce připsal dvě asistence a byl jedním z nejlepších hráčů Barcelony při výhře 3:0 nad Elche. Xavi Baldemu dává letos ve španělské lize spoustu příležitostí a ten mu to vrací velmi kvalitními výkony.

Alejandro Balde má teprve jen 18 let, ale je bezpochyby v letošním úvodu sezóny jedním z největších překvapení. Levý obránce se těší velké důvěry trenéra Xaviho Hernándeze a ten ji dokáže na hřišti vrátit velmi kvalitními výkony. Minimálně v LaLize se zdá, že je Balde pro Xaviho jedničkou na pozici levého obránce před Jordi Albou a novou posilou z Chelsea, Marcosem Alonsem, tedy před dvěma hráči, kteří mají obrovské zkušenosti. 

Po zápase s Bayernem Mnichov, do kterého Balde nezasáhl se vrátil do základní sestavy v domácím utkání proti Elche a díky svému obrovskému přínosu v útoku patřil mezi nejlepší hráče zápasu. Především v prvním poločase se výrazně podepsal pod vedení Barcelony, když nejprve asistoval na gól Roberta Lewandowského a následně na gól Memphise Depaye. Těmito dvěma asistencemi se zařadil mezi nejlepší nahrávače dosavadního průběhu španělské ligy a vyrovnal Joao Félixe z Atlética Madrid, Huga Guillamóna z Valencie a Kang-in Leea z Mallorcy. 

Kromě dvou asistencí se Balde blýskl za 90 minut jen jedinou chybnou přihrávkou z celkového počtu 60. Čistě dokázal odebrat 5 míčů, připsal si jeden úspěšný dribling a od hráčů Elche vybojoval dva fauly, zatímco sám žádný neudělal. Xavi na tiskové konferenci samotného hráče pochválil a řekl, že "nikdy mě nepřestane udivovat, že kluk v Baldeho věku hraje tak dobře, jak hraje."

Po reprezentační přestávce čeká Xaviho tým velice náročný program a uvidíme, zda i v něm bude Balde dostávat minuty, jako doposud. Nyní se bude mladý barcelonský obránce soustředit na svá utkání s národním týmem do 21 let a rozhodně bude chtít pokračovat ve své dobré formě. 


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

Vďaka Bohu, že budúce leto nemusíme riešiť LB. Odpadá nám niekoľko miliónov ktoré môžme použiť na opačnú stranu ihriska. Z Baldeho rastie skvelý ľavý bek. Má síce niekoľko viditeľných nedostatkov ale tie sa vekom a počtom zápasov môžu postupne odstraňovať. A za dva roky môže byť na úrovni Daviesa či Robertsona. Jak ja milujem našu La Masiu.

19.09.2022, 17:41
Reekwon
Senior editor

Mám z něho obrovskou radost. O to větší, že jde o hráče z akademie. Je mu jen 18 let a za 2 roky, když se bude soustředit na své výkony, to může být fakt fantastický obránce. Xavi mu dává zatím velkou důvěru a je pro mě docela překvapení, že s klidem kvůli němu odstavit Albu, ten už to údajně nenese všechno s klidem a začínají vylézat na povrh věci, že se Alba cítí být Xavim zklamaný. Bohužel Alba si nedokáže vstoupit do svědomí a uvědomit si, že už není nenahraditelný. Stejně jako Piqué, už si svoje odehrál, nasbíral spousty trofejí a mělo by mu stačit, že se nesmazatelně zapsal do historické barcelonské knihy. Bohužel, v létě už bude asi čas na změnu a se ctí dohrát kariéru jinde.

20.09.2022, 11:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat