Nastoupí Barça proti Valladolidu s novým složením obrany?

Nastoupí Barça proti Valladolidu s novým složením obrany?

Jak uvádí AS, Sergi Roberto a Alejandro Balde pravděpodobně nastoupí  v nedělním zápase proti Realu Valladolid. Trenéři jsou s jejich prací velmi spokojeni. Na stoperskou pozici by se měl vrátit Ronald Araújo a premiérové minuty dostane Jules Koundé, který bude během dnešního večera/zítřejšího rána oficiálně registrovaný LaLigou, což potvrdilo hned několik médií. 

Xavi nejednou zdůraznil, že v jeho týmu nejsou důležitá jména, ale dispozice jednotlivých hráčů. Trenér pravděpodobně provede změny v sestavě oproti zápasu s Realem Sociedad a vrátí se k rozestavení 4-3-3 se dvěma krajními obránci. Je možné, že se v první sestavě objeví Sergi Roberto a Alejandro Balde.

Roberto odehrál na pravé straně obrany proti Manchesteru City velmi dobrý zápas. Předvedl se tak dobře, že Xavi zvažuje, že ho nasadí i v neděli. To je výhodné už jen proto, že díky tomu, že se Španěl postaví na tuto stranu hřiště, se Ronald Araujo bude moci vrátit na svou přirozenou pozici. Uruguayec zatím nastupuje na kraji obrany, protože trenér nepočítá se Sergiñem Destou. Původně se měl k týmu připojit i další pravý obránce César Azpilicueta, ale po fiasku s jeho příchodem by se mohla ukázat Robertova dobrá forma jako klíčová.

Alejandro Balde v posledních týdnech posílil svou pozici. Klub už byl domluvený s Marcosem Alonsem, ale v současné době se operace výrazně zpomalila a není jisté, zda hráč Chelsea skončí na Camp Nou Spotify. Jordi Alba se na začátku sezóny nacházel ve špatné formě, a proto je pravděpodobné, že se osmnáctiletý mladík opět objeví v základní jedenáctce v utkání proti Realu Valladolid. V zápase proti Realu Sociedad se ukázal v dobrém světle, když asistoval u prvního gólu Roberta Lewandowského.

Gerard Romero uvádí, že LaLiga již dala zelenou registraci Koundého, aniž by Barcelona musela prodávat hráče. Francouz bude moci nastoupit v zápase proti Realu Valladolid. Alemany potvrdil Xavimu, že v nadcházejícím zápase bude moci vsadit na francouzského stopera. To znamená, že Barcelona teď není v pozici, aby musela prodat Aubameyanga nebo Memphise Depaye.


Zdroje: Diario AS [Javi Miguel], Gerard Romero



Diskuze

Balde vypadal v předešlém zápase dost dobře. Nevidím jediný důvod proč hrát Albu. Klidně bych je každý zápas v nějaké 60 vystřídal, aby se Alba trochu rozehrál a začal zase předvádět pořádné výkony. Na základ ale rozhodně zatím nemá. Už abychom ale měli nějakého pořádného pravého beka. Roberto dobrá dvojka, to ano, ale potřebujeme někoho kdo to tam potahá, jak se tak říká.

26.08.2022, 16:59

Balde-Pique-Kounde-Roberto

26.08.2022, 17:17
aladus blaugrana

Araujo bude 100% hrát, když ve středu seděl :D Araujo, Lewa, Pedri a Dembele jsou momentálně Xaviho nedotknutelní, a potom co Koundému udělal klub, že přišel o dvě kola, tak si myslím, že je to tam jasné..Piqueho už jsme se užili dost, je načase se posunout dál, Xavi si to uvědomil a ví to, jen škoda že Pique ne

26.08.2022, 17:26
blaugrana aladus

Araujo sedel, lebo mal nejaky diskomfort, takze zbytocne riskovat...Pique zahral dobry zapas, tak mu Xavi snad da minuty, ked tu stale je...

26.08.2022, 18:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 79
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Sociedad de Fútbol 57
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
34. Fermín López 7
44. Raphinha 6
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat