Nejasnosti ohledně přestupu Juliána Arauja

Nejasnosti ohledně přestupu Juliána Arauja

Velké nejasnosti panují kolem přestupu mexického pravého obránce Juliána Arauja. Barcelona se s LA Galaxy domluvila na podmínkách přestupu, ale podle informací měly potřebné papíry dorazit o necelou minutu později.

Zástupci Barcelony věřili, že dokumenty dorazily včas a již dnes bude přestup potvrzen, situace se však změnila. Nyní není jasné, jak celý přestup dopadne a klub se bude odvolávat přímo u FIFY.

Obě strany se dohodly na poměrně složitých podmínkách přestupu. Hned v první fázi měla Barcelona americkému celku zaplatit 2 miliony eur za 50 % hráčských práv. Další 2 miliony eur by španělský klub měl zaplatit později, jednalo by se o dalších 40 % práv. Zbylých 10 % by stále náleželo LA Galaxy. Klub měl v plánu hráče registrovat do B-týmu, byl by ale k dispozici také Xavimu pro první tým. Obzvlášť po odchodu Hectora Bellerína do Sportingu. 

Hvězda MLS

Mladý pravý obránce narozený v Kalifornii působí v dresu Los Angeles tři sezóny a trenér mexické reprezentace Tata Martino o jeho nominaci na Mistrovství světa uvažoval do poslední chvíle. 21letý obránce se po dvou zápasech za rezervní tým probojoval do áčka, za které odehrál během tří sezón 98 zápasů. V této sezóně odehrál 35 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a připsal si devět asistencí. Jeho dobré výkony přitáhly pozornost katalánského klubu, který o něj uvažoval již v létě.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Chápu, že vyjednávání jsou složitá, ale fakt nechápu tohle posílání na minutu přesně, teda vlastně nepřesně.

01.02.2023, 16:35
Reekwon cechoma
Senior editor

Také mi to rozum nebere a není to výjimka. Dost často se stává, že se to nestihne poslat, zažil to třeba Keylor Navas, který už seděl na letišti v letadle a nakonec z toho nic nebylo. Nebo Ziyech už oslavoval, že jde do PSG a Chelsea to nedokázala odeslat včas a ještě třikrát špatně, rozumím tomu, ty týmy mají měsíc a řeší to na poslední chvíli :D

01.02.2023, 17:57
absint cechoma

To je jak odesílání diplomky :D

02.02.2023, 13:03
Reekwon
Senior editor

Hodně bych ho chtěl, vypadá zajímavě a mám rád takové hráče, které nikdo moc nezná a vlastně se neví, co v něm je a nakonec se prosadí. Moc se to nestává, ale mám rád takové příběhy.

01.02.2023, 18:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat